To je to što me zanima!

Zubčić nakon srebra: Lijepo smo otvorili SP, nije moglo biti bolje!

'Iskreno, nije moglo biti bolje jer nisam ni previše očekivao danas od paralela, pošto nismo previše to ni trenirali niti dali previše pažnje toj utrci. Međutim, odlično sam odradio', rekao je srebrni na SP-u Filip Zubčić
Vidi originalni članak

Nakon osam godina Hrvatska je dobila odličje na Svjetskom prvenstvu u skijanju, a Filip Zubčić stigao je do srebrne medalje u paralelnom veleslalomu. Imao je Filip i priliku za osvojiti zlatno odličje, ali na polovici staze u prvoj vožnji finala je pogriješio i izgubio prednost, što je bilo dovoljno da Mathieu Favre osigura najsjajniju medalju.

PUTEM KOSTELIĆA Čekali smo tu medalju osam godina. Zubo ušao u povijest

- Stvarno smo jako lijepo otvorili ovo Svjetsko prvenstvo. Iskreno, nije moglo biti bolje jer nisam ni previše očekivao danas od paralela, pošto nismo previše to ni trenirali niti dali previše pažnje toj utrci. Međutim, odlično sam odradio, kvalifikacije možda malo slabije, i evo, stvarno sam jako sretan, ponosan na sebe i na cijelu moju ekipu - objasnio je hrvatski skijaš za HRT.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Redom je pobjeđivao Nijemca Stefana Luitza u osmini finala, zatim u četvrtfinalu Amerikanca Rivera Radamusa, a u polufinalu je Filip za dvije stotinke bio bolji od Loica Meillarda. No, u finalu nije mogao protiv spomenutog Favrea. A nakon 'slabijih' kvalifikaciji, naš je skijaš odlično skijao u paralelnim utrkama.

- Odmah sam zaboravio te kvalifikacije, stvarno sam bio ljut kako sam tamo odskijao, ali sam znao da je sve moguće na trci jer zato i jesu kvalifikacije tu, da se kvalificiraš, a trka je da 'razvališ'. I evo, to sam uspio, možda malo slabija vožnja u toj finalnoj rundi, međutim, medalja je medalja - završio je Zubčić.

Prva je ovo njegova medalja na Svjetskim prvenstvima, a priliku za osvajanje novog odličja Filip ima već u petak, 19. veljače, kad je na rasporedu veleslalomska utrka.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nogometnaprica 16.02.2021.

    Zivjeli hrvatski talenti. “Malo nas je al’ nas ima.

  • Škorpion 16.02.2021.

    Čestitke👍😃

  • Dino_17 16.02.2021.

    Svaka cast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare