Obavijesti

Sport

Komentari 34

Čekali smo tu medalju osam godina. Zubo ušao u povijest

Čekali smo tu medalju osam godina. Zubo ušao u povijest

Janica Kostelić na svjetskim je prvenstvima osvajala samo zlatne medalje, njih pet, brat Ivica triput se penjao na pobjedničko postolje, jednom i Natko Zrnčić-Dim. Sad je tu i Zubčić

VIDEO

Osam godina čekala je Hrvatska medalju na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju i dočekala je u Cortini d'Ampezzo. I to - prije muškog veleslaloma!

FIS Alpine World Ski Championships

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (28) izborio ju je u paralelnom veleslalomu održanom u utorak u talijanskom skijalištu. Bio je srebrni. Prva je to medalja za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima u toj disciplini.

POGLEDAJTE VIDEO: Zvijezde vrište sa Zubčićem

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Izbacivao je Zubo redom Nijemca Stefana Luitza (-0,20), Amerikanca Rivera Radamusa (-0,62) i Švicarca Loica Meillarda, od kojega je bio brži samo dvije stotinke u polufinalu. Svaki put okrenuo je zaostatak nakon prve vožnje u kojoj je bio u sporijoj, plavoj stazi.

Francuz Mathieu Faivre u finalu je bio koncentriraniji. Jer Filip je krenuo iz brže, crvene staze, i na sredini napravio pogrešku pa u cilju zakasnio 23 stotinke, u konačnici 48.

Posljednji hrvatski osvajač medalje na svjetskim prvenstvima bio je Ivica Kostelić (41) u superkombinaciji 2013. u Schladmingu.

ivica kostelic

Niz je počela Janica Kostelić (39) u Sankt Moritzu 2003. gdje je bila zlatna u kombinaciji i slalomu, a i brat Ivica uzeo je zlato u slalomu.

Dvije godine poslije, u Santa Caterini u Italiji, Janica je pomela konkurenciju u kombinaciji, slalomu i spustu, osvojivši tri zlata.

Na novo postolje čekali smo do 2009. i Natka Zrnčića-Dima (34), koji je u Val d'Isereu u Francuskoj uzeo broncu u superkombinaciji, gdje je godinu dana ranije bio senzacionalan drugi u Svjetskom kupu, iza pobjednika Ivice Kostelića.

"Profesor" je prije Schladminga 2013. došao do medalje i 2011., kad je osvojio veliki Kristalni globus. Bio je brončani u superveleslalomu.

Nova prilika za medalju već je u petak od 10 i 13.30, kad skijaši voze veleslalom. Filip je tu trenutačno treći u Svjetskom kupu, iza Alexisa Pinturaulta i Marca Odermatta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...