To je to što me zanima!

Zubčić otkrio: Otjerali su me iz Cedevite zbog jednog suigrača

Neću reći tko je on, ali zaj...nciju zbog koje sam stradao nisam ja pokrenuo, kaže Tomislav Zubčić koji će preko Razvojne lige loviti svoj san da zaigra u NBA ligi
Vidi originalni članak

Cedeviti je trebao 'Pedro', žao mi je što sam ja bio kolateralna žrtva i što sam ispao krivac. Prihvatio sam odluku trenera Mršića, ali smatram da sam čistog obraza i da nisam kriv za ništa što se tamo dogodilo, otvorio se Tomislav Zubčić.

Cedevita ga je potjerala iz kluba nakon niza loših rezultata, koji su kulminirali protiv Zadra, jedinim domaćim porazom u ABA ligi. Prije utakmice momčad je djelovala neozbiljno, podcjenjivačko smijuljenje i glupiranje na zagrijavanju te puštanje kapetana Bilana da sam iz tunela izađe na parket u konačnici je rezultiralo otkazom Zubčiću.

- Ne zamjeram nikome ništa, osim igraču koji je pokrenuo tu zaje*anciju, a ja sam ispao krivac - rekao je 25-godišnjak iz Pridrage kraj Zadra, ali nije želio odati o kome se radi.

Sigurno mu nije pomogao ni neobjašnjivi šut protiv Limogesa, iz teške situacije, kad je na semaforu ostalo više nego dovoljno vremena za smisleniju akciju. Cedevita je izgubila.

- Znao sam koliko je ostalo na satu, ali imao sam najbolju namjeru da zabijem. Ispostavilo se da nisam. Htio sam biti heroj, a ispao sam tragičar. Svi su se složili da nisam smio šutnuti, znam da sam to učinio prerano i gledam na to kao školu. Takva se situacija dogodi jedanput u životu, ali ako opet budem u njoj, nisam siguran bih li išta učinio drukčije - kaže Zubčić.

Od rastanka je prošlo mjesec i pol dana. Cedevita je krenula u veliki niz pobjeda i izborila Top 16 Eurolige.

- Drago mi je što dobro guraju, posljednjih sezona Cedevita piše povijest, Top 16 je velik uspjeh i nadam se da će se nastaviti razvijati.

A razvoj slijedi i Zubčiću. Njegova iduća stanica u karijeri je SAD. Imao je ponude iz Njemačke, Španjolske pa i Libanona, mogao je potpisati ugovor života, ali odlučio je slijediti svoj san. Igrat će za ''siću'' od 3000 dolara na mjesec, ali i imati priliku izboriti se za mjesto u Oklahoma City Thunderu i zaigrati uz Kevina Duranta i Russella Westbrooka. Igrat će za Oklahoma City Blue, njihovu filijalu u Razvojnoj ligi.

- Još od ljeta sam u kontaktu s ljudima iz Thundera. Trebao sam iduće godinu igrati za njih u Ljetnoj ligi, a onda biti u kampu prije početka sezone, ali rastanak s Cedevitom sve je ubrzao. Dokažem li se u Razvojnoj ligi, mogu se izboriti za desetodnevni ugovor s Thunderom, a onda i za pravi, a može se zainteresirati i neka druga momčad pa tražiti 'trejd' za mene. Svakako bih volio završiti baš u Thunderu zbog Duranta, koji mi je uvijek bio uzor, volio bih uz njega učiti i napredovati.

Prvi je Hrvat koji je izabrao ovaj put do NBA sna, preko Razvojne lige. U njoj je svojedobno igrao Damir Markota, ove sezone kratko i Duje Dukan, ali obojica su imali ugovor s NBA momčadi, koja ih je tamo slala na kaljenje i održavanje natjecateljskog ritma.

- Lijepo je biti prvi u nečemu, ali ništa to ne znači ako ne dam svoj maksimum i ostvarim svoj cilj, a to je ulazak u prvu momčad. U Hrvatskoj će mi faliti obitelj, za koju sam dosta vezan. Idem sam, ali nemam straha. Znam kakve me zapreke čekaju, znam zašto i po što idem, ništa me neće pokolebati - kaže Zubčić, koji veliko sampouzdanje može zahvaliti režimu treninga u posljednjih godinu i pol dana s osobnim trenerom Ivanom Šikićem, bivšim boksačem.

- S njim sam radio na snazi, a radili smo boksačke treninge radi motorike, izdržljivosti, podizanja agresivnosti i brzine reakcije. Osim toga, dobio sam nekih 5-6 kila, ali ostao jednako brz i skočan. Dobio sam i veliko samopouzdanje, izgubio strah od ikoga i znam da se mogu nositi sa svima - zaključio je Zubčić, koji bi u Oklahomu trebao otputovati za vikend i već sljedećeg tjedna debitirati za svoju novu momčad.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • drakula1985 18.12.2015.

    kad moze damjan rudez igrat u nba onda moze i on!

  • More22 18.12.2015.

    Imaš sve i možeš uspjeti,ako želiš!Želiš li? Ti mi imaš tijelo kao Hezonja.Pratim te kao igrača već godinama i odabrao si dobro.Napokon da si došao pameti i da si otišao iz Hrvatske i idi sto dalje od HKS-a.Oni su te vec daaaavno otpisali.Cibonin "strucnjak" mi je to rekao.Da te nisu mogli cekati.Ali ti vrijedis! Znam to jer imas SVE!Skok,brzinu za svoju visinu,atleta si imas meku ruku,lucidnost,kuzis kosarku...Mozes igrati na 4 pozicijs minimalno.Vjeruj mi,vani cete cijeniti.Ode bi propa! I izdrzi sve.Svaki pocetak je tezak.Sritno Zuba! Budi jak! Vjeruj sebi! Možeš ti to!!!!

  • PokojniMamich 17.12.2015.

    Ako taj odigra sekundu u nba ja ću se skinut gol na trgu Bana Jelačića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare