Obavijesti

Sport

Komentari 17

Zubčić otkrio: Otjerali su me iz Cedevite zbog jednog suigrača

Zubčić otkrio: Otjerali su me iz Cedevite zbog jednog suigrača
1

Neću reći tko je on, ali zaj...nciju zbog koje sam stradao nisam ja pokrenuo, kaže Tomislav Zubčić koji će preko Razvojne lige loviti svoj san da zaigra u NBA ligi

VIDEO

Cedeviti je trebao 'Pedro', žao mi je što sam ja bio kolateralna žrtva i što sam ispao krivac. Prihvatio sam odluku trenera Mršića, ali smatram da sam čistog obraza i da nisam kriv za ništa što se tamo dogodilo, otvorio se Tomislav Zubčić.

Cedevita ga je potjerala iz kluba nakon niza loših rezultata, koji su kulminirali protiv Zadra, jedinim domaćim porazom u ABA ligi. Prije utakmice momčad je djelovala neozbiljno, podcjenjivačko smijuljenje i glupiranje na zagrijavanju te puštanje kapetana Bilana da sam iz tunela izađe na parket u konačnici je rezultiralo otkazom Zubčiću.

- Ne zamjeram nikome ništa, osim igraču koji je pokrenuo tu zaje*anciju, a ja sam ispao krivac - rekao je 25-godišnjak iz Pridrage kraj Zadra, ali nije želio odati o kome se radi.

Sigurno mu nije pomogao ni neobjašnjivi šut protiv Limogesa, iz teške situacije, kad je na semaforu ostalo više nego dovoljno vremena za smisleniju akciju. Cedevita je izgubila.

- Znao sam koliko je ostalo na satu, ali imao sam najbolju namjeru da zabijem. Ispostavilo se da nisam. Htio sam biti heroj, a ispao sam tragičar. Svi su se složili da nisam smio šutnuti, znam da sam to učinio prerano i gledam na to kao školu. Takva se situacija dogodi jedanput u životu, ali ako opet budem u njoj, nisam siguran bih li išta učinio drukčije - kaže Zubčić.

Od rastanka je prošlo mjesec i pol dana. Cedevita je krenula u veliki niz pobjeda i izborila Top 16 Eurolige.

- Drago mi je što dobro guraju, posljednjih sezona Cedevita piše povijest, Top 16 je velik uspjeh i nadam se da će se nastaviti razvijati.

A razvoj slijedi i Zubčiću. Njegova iduća stanica u karijeri je SAD. Imao je ponude iz Njemačke, Španjolske pa i Libanona, mogao je potpisati ugovor života, ali odlučio je slijediti svoj san. Igrat će za ''siću'' od 3000 dolara na mjesec, ali i imati priliku izboriti se za mjesto u Oklahoma City Thunderu i zaigrati uz Kevina Duranta i Russella Westbrooka. Igrat će za Oklahoma City Blue, njihovu filijalu u Razvojnoj ligi.

- Još od ljeta sam u kontaktu s ljudima iz Thundera. Trebao sam iduće godinu igrati za njih u Ljetnoj ligi, a onda biti u kampu prije početka sezone, ali rastanak s Cedevitom sve je ubrzao. Dokažem li se u Razvojnoj ligi, mogu se izboriti za desetodnevni ugovor s Thunderom, a onda i za pravi, a može se zainteresirati i neka druga momčad pa tražiti 'trejd' za mene. Svakako bih volio završiti baš u Thunderu zbog Duranta, koji mi je uvijek bio uzor, volio bih uz njega učiti i napredovati.

Prvi je Hrvat koji je izabrao ovaj put do NBA sna, preko Razvojne lige. U njoj je svojedobno igrao Damir Markota, ove sezone kratko i Duje Dukan, ali obojica su imali ugovor s NBA momčadi, koja ih je tamo slala na kaljenje i održavanje natjecateljskog ritma.

- Lijepo je biti prvi u nečemu, ali ništa to ne znači ako ne dam svoj maksimum i ostvarim svoj cilj, a to je ulazak u prvu momčad. U Hrvatskoj će mi faliti obitelj, za koju sam dosta vezan. Idem sam, ali nemam straha. Znam kakve me zapreke čekaju, znam zašto i po što idem, ništa me neće pokolebati - kaže Zubčić, koji veliko sampouzdanje može zahvaliti režimu treninga u posljednjih godinu i pol dana s osobnim trenerom Ivanom Šikićem, bivšim boksačem.

- S njim sam radio na snazi, a radili smo boksačke treninge radi motorike, izdržljivosti, podizanja agresivnosti i brzine reakcije. Osim toga, dobio sam nekih 5-6 kila, ali ostao jednako brz i skočan. Dobio sam i veliko samopouzdanje, izgubio strah od ikoga i znam da se mogu nositi sa svima - zaključio je Zubčić, koji bi u Oklahomu trebao otputovati za vikend i već sljedećeg tjedna debitirati za svoju novu momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu