To je to što me zanima!

Zvijezda Barce odala počast Izetbegoviću i naljutila Srbe

Srpski tabloidi vrište naslovima "skandalozno" o objavi Arde Turana koji je odao počast bivšem predsjedniku samostalne Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću na dan njegove smrti
Vidi originalni članak

Turčin Arda Turan svojom objavom na Instagramu izazvao je pravu buru komentara u Srbiji. Barcelonin nogometaš odao je počast Aliji Izetbegoviću, bivšem predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine, koji je preminuo na današnji dan prije 13 godina.

Izetbegović je nakon referenduma o nezavisnosti 1992. godine proglasio otcjepljenje BiH od Jugoslavije, a Turan je otkrio da mu se divi.

- Nećemo biti osvetoljubljivi, ali nikad nećemo zaboraviti što se dogodilo. I sve riječi naših neprijatelja kojih smo se sjetili. Na kraju će ostati samo tišina onih koji nam nisu prijatelji. Mi umiremo, ali oni ne pobjeđuju. Bog te blagoslovio - napisao je Turan.

Srpski tabloidi ovo su dočekali žestokim osudama. Kurir i Telegraf prenose vijest uz epitete "skandalozno" te pišu o zvijezdi Barcelone koja se divi Aliji Izetbegoviću i koja kao neprijatelje označava upravo njih, Srbe.

- Arda Turan napisao je skandaloznu poruku u kojoj je srpski narod iz Bosne nazvao neprijateljskim, a uz to je odao počast Aliji Izetbegoviću - piše Kurir.

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije istraživao je Aliju Izetbegovića i njegovu ulogu tijekom rata u Bosni i Hercegovini, ali istraga je završena onog dana kad je Alija umro.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Miloš Milosavljevic 21.10.2016.

    Jesu vam rekli da je u toku postupak zbog svinjarije civilizovanih navijaca na utakmici sa c selekcijom Srbije u Skadru?

  • franz beckenbauer 20.10.2016.

    Nevjerojatno kolko smo jadan narod i pusimo americku propagandu. Ok...srbi sto su uradili 90ih je jako ruzno i pokvareno bilo...ali svi zaboravljaju sta su turci krscanima radili 500 godina i sto su radili 90ih. Fuj. Gadite mi se svi skupa.

  • dinamit3 20.10.2016.

    p covjece srbi velicaju svoje zlocince palili hr zastavu na utakmici pjevali ubi hrvata da siptar nema brata i nikom nis uefa nije reagirala a kad se u hrvatskoj pjeva ko sad na kosovu uefa odma pokrece istragu protiv hr a srbi odma skacu na noge glume zrtvu u ratu a napali i bosnu i hr skroz im mediji u srbiji isprali mozak da svi misle da su nevini bili u ratu i sad rade sta hoce a cim netko im vrati odma se dizu na noge sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare