To je to što me zanima!

Zvijezda Zagreb Opena: 'Živio sam u kamp kućici na Touru'

Dustin Brown (26) rođen je u Njemačkoj, no s 11 godina odselio je na Jamajku otkud mu je otac. Danas je 109. tenisač svijeta, zaradio je 420.000 dolara...
Vidi originalni članak

Svaki početak je težak. Spavaš u jeftinim motelima, pa i hostelima. Svaki dolar važeš i ne razmišljaš o nekoj udobnosti. Čisto da prespavaš i to je to. Boga moliš da nešto zaradiš, da se pokriješ i to je sve, počeo je priču o životu na malim teniskim turnirima Nijemac Dustin Brown, koji je izgubio u drugom kolu Zagreb Opena.

Dreddy, kako mu tepaju na Touru zbog prepoznatljivih dredloksa, postao je maskota Challengera posljednjih sezona. I na Savi je njegov autogram bio najtraženiji.

- Nije lako nama na ovim manjim turnirima. Evo, sjećam se da su me jednom pokrali u jednom hostelu, ostao sam bez svega što sam imao. Roditelji su mi tada nabavili polovnu kamp kućicu. Pa sam putovao po Europi na male turnire i u njoj sam živio. Bila je to pustolovina života - rekao je 26-godišnji Jamajčanin rođen u Njemačkoj:

- Dosta tenisača znalo je prespavati u mojoj putujućoj kući. Bili smo atrakcija! - dodao je.

Nagrade na tim turnirima pokrivaju troškove života i igračima su prijelaz prema ATP turnirima gdje su nagrade daleko izdašnije.

- Na turniru u Njemačkoj mi nisu željeli isplatiti novac. Jedva sam ga ‘utjerao’, a nekim igračima još duguju - zaključio je Brown.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • privlaka 16.05.2011.

    takvi ljudi postanu najbolji u svom sportu ili zivotu opcenitio...za koju godinu si u top10, drzim fige!

  • Zmajevac 16.05.2011.

    Tagovi : Bogu iza nogu ?!?! prestrašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare