To je to što me zanima!

40 godina Voyagera: NASA želi poslati vaše poruke u svemir

Letjelica Voyager 1 prva je ušla u međuzvjezdani prostor i najudaljeniji je ljudski predmet. Kako bi obilježili 40. godišnjicu lansiranja, NASA vas poziva da mu pošaljete čestitku
Vidi originalni članak

NASA želi vašu pomoć. Letjelica Voyager ove godine slavi 40 godina od lansiranja, a NASA je tim povodom organizirala online natječaj u kojem ćete moći svoje poruke poslati Voyageru. Na taj način bi i vaša poruka mogla biti prva na koju će naići neki izvanzemaljci koji će naći našu najudaljeniju letjelicu koja je sada u međuzvjezdanom prostoru. 

Svoje čestitke Voyageru 1 moći ćete poslati preko društvenih mreža, a NASA je objavila kako će ih poslati 5. rujna, na godišnjicu lansiranja sonde Voyager 1.

Kako bi se uključili u natječaj, čestitku morate objaviti do 15. kolovoza preko Twittera, Instagrama, Facebooka, Tumblra ili na Google+ i mora biti duga do 60 znakova s hashtagom #MessageToVoyager. JPL, NASA i Voyagerov tim potom će odabrati svoje favorite, a javnost će potom moći glasovati za najbolju poruku. Pobjedničku poruku potom će lansirati, a dan kasnije ona će stići do letjelice. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • blue_devil006 08.08.2017.

    ****Admin****: Poštovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se možete javiti na e-mail zona@24sata.hr.  

  • 08.08.2017.

    ma 40 godina je prošlo ali sonda još šalje signale izašla je iz sunčeva sustava 2009 svakih 15 sati šaljesignal,,, voyageri su snimili vanjske planete jupiter saturn uran i neptun

  • kabrit 08.08.2017.

    Ja posaljem u nevadu dode mi na isto 😂😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare