To je to što me zanima!

8 razloga zašto je u opremanju doma potrebna muška ruka

Obitelj Jelušić broji 5 članova, točnije 4 članice i jednog člana. Marko je glavnu riječ u uređenju interijera prepustio Renati, no konačnu odluku ipak mora odobriti cijelo obiteljsko vijeće.
Vidi originalni članak

1.Dobar balans između funkcionalnosti i estetike

Muškarci generalno biraju namještaj koji je funkcionalan, jednostavan, ravnih linija bez uzoraka ili ukrasnih detalja. Žene će prije izabrati manje udoban dizajnerski komad namještaja koji izgleda lijepo i prostoru daje karakter. Muškarci preferiraju prostor bez suvišnih predmeta, dok će žene jastučićima, knjigama, slikama, biljkama i drugim detaljima željeti dodati «toplinu» u dom. Dobar balans između funkcionalnosti i estetike ključ za ugodan dom.

2.Uradi sam

Možda želite udahnuti novi život starom namještaju, ili palete pretvoriti u stolić ili policu za knjige? Ženskoj kreativnosti i praktičnosti dobro dođe muška ruka i alat. Iako mnoge današnje žene posjeduju svoju kutiju za alat, neke uradi sam poslove koji uključuju podizanje teških predmeta, pridržavanje elemenata i sl. žene će ipak prepustiti fizički jačem spolu.

3.Kombinacija «muških» i «ženskih» boja u prostoru

Premda su se tipično «muške» i tipično «ženske» boje odavno pomiješale, pa muškarci ne zaziru od ljubičastih zidova ni žene od sivog namještaja, timsko biranje boja daje prostoru uravnotežen stil. U prostoriji kojom dominiraju siva, crna ili neki zemljani tonovi lijepo će se istaknuti šareni detalji. 

4.Uzorci pod kontrolom

Muškarci uglavnom nisu ljubitelji uzoraka, dok žene uživaju u cvjetićima, viticama, prugama i njihovoj kombinaciji. Prostorija ogoljena tih detalja može se činiti hladna i dosadna, ali će se oči prije umoriti od previše uzoraka. 

5.Muškarci provode sve više vremena kod kuće

Spolna ravnopravnost u modernom društvu muškarcima je omogućila da više vremena provode kod kuće. Tako se razlika u muško/ženskim afinitetima u opremanju doma smanjuje. Muškarci žele udoban i funkcionalan prostor, namještaj i kućanske aparate po svojoj mjeri. 

6.Pregovori s majstorima oko cijene rada i načina izvedbe

Na našim prostorima jednakost spolova ipak je još u povojima, što je posebno vidljivo u slučaju kada žena mora razgovarati s majstorima. Žena u tih pregovorima uglavnom gubi ili se strahovito namuči prije nego majstoru objasni što želi, kada i za koju cijenu posao može biti obavljen. Pregovore s majstorima pametnije je prepustiti muškarcu.

7.Muški gosti će se osjećati ugodno 

Obiteljski dom mora biti prostor u kojem će se jednako ugodno osjećati i gosti i gošće. Marko Jelušić je za svoje muške prijatelje rezervirao veliku terasu na ravnom krovu na kojoj će organizirati filmske večeri ili gledanje tekme uz roštilj i pivo. 

8.Podjela odgovornosti

I na kraju, ukoliko niste uspjeli dom opremiti kao iz kataloga (uz akcijske kataloške cijene), lakše je kada odgovornost možete podijeliti sa svojim partnerom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare