To je to što me zanima!

A zato je odvojen: Facebook u Messenger uvodi slanje novca

Izdvajanje Messengera iz Facebooka mnogim je korisnicima bila loša ideja, no izgleda kako je Facebook to napravio zbog mogućnosti slanja novca u aplikaciji
Vidi originalni članak

Nakon što je i službeno WhatsApp postao njihov, Facebook očito planira nastaviti širenje poslovanja (nedavno su najavili interes u zdravstvu), a sada planiraju predstaviti i mogućnost mobilnog plaćanja i slanja novca unutar Messengera, aplikacije za slanje poruka.

iOS developer Andrew Aude objavio je fotografije koje pokazuju kako korisnik može dodati karticu uz svoj račun i kroz poruke poslati novac, a kako se čini, transfer novca treba se potvrditi PIN-om.

U poruci na Twitteru napisao je kako se čini da ćemo novac moći pridružiti u porukama baš kao sliku ili dijeljenje lokacije. Bankovni račun neće izgledat ni trebati povezivati.

Mobilno plaćanje je već dugo u izradi, a kompanija je transfer novca još spominjala 2010. godine, no uz suradnju vanjskih developera, piše Independent .

5 do 10 bilijuna dolara teško tržište

Facebook je ove godine tražio odobrenje europskih regulatora da nude financijske usluge. Slično su odobrenje, za određene vrste novca, dobili u SAD-u, što im omogućuje plaćanje unutar aplikacija poput Farmvillea ili Candy Crush Sage. Guardian piše kako je globalno tržište digitalnog transfera novca vrijedno između 5 i 10 bilijuna dolara, pa je s te razine razumljiv interes i da se Facebook ovdje uključi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Forrest Gump 08.10.2014.

    Eto ti na.. Ak vam je još što ostalo nakon plaćanja poreza, prireza, režija, ovrha i raznoraznih mamilica shoping centara, ne brinite - sad će vam tu crkavicu dokrajčit mobitelima!

  • MaliMate_1_1 08.10.2014.

    Keš je keš.

  • Red_October 08.10.2014.

    nakraju ce fejs postat SkyNet i pocet pravit terminatore...

Komentiraj...
Vidi sve komentare