To je to što me zanima!

A1 Hrvatska svim korisnicima uključuje 5G mrežu bez naknada

Korisnici zahtijevaju brži prijenos velikih količina podataka, stoga im svima, bez iznimke, i dalje omogućujemo najbolje mobilno korisničko iskustvo, navode iz A1
Vidi originalni članak

A1 Hrvatska objavio je u četvrtak kako su prvi operator u hrvatskoji čiji korisnici na bonove (A1 i Tomato), kao i oni na pretplatu, imaju dostupnu 5G mrežu bez dodatne naknade, a najnovija generacija mobilne mreže dostupna je korisnicima svih mobilnih tarifa.

Za to je potrebno imati jedino odgovarajući mobilni uređaj.

- Kontinuirano pratimo potrebe, kako naših korisnika, tako i tržišta te na njih odgovaramo temeljem analitičkih podataka. Oni nam govore da je sve veći broj 5G mobilnih uređaja, a korisnici zahtijevaju brži prijenos velikih količina podataka, dobrim djelom generiran popularnim video streaming aplikacijama i društvenim mrežama. Stoga im svima, bez iznimke, i dalje omogućujemo najbolje mobilno korisničko iskustvo - izjavila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike, A1 Hrvatska.

ŽELE SPASITI URBANE PČELE A1 u Botaničkom vrtu postavio hotel za pčele, koji je i pametan

Osim što je već dostupna u svim županijskim središtima, 5G mreža dodatno će pojačati mobilne kapacitete na ljetnim turističkim lokacijama s posebnim naglaskom na nautički turizam, navode iz A1, a ove godine su pokrivanje proširili na: Medulin, Novalju, Krk, Opatiju, Crikvenicu, Fažanu, Barbarigu, Brijune, Malinsku, Jelsu, Vir, Orebić, Supetar, Postire, Bol, Tisno, Murter, Nin, Korčula i Hvar.

- U planiranju i modernizaciji mobilne mreže primjenjujemo napredne 5G funkcionalnosti (kao što su beamforming, massive MIMO i extended range) za još bolje pokrivanje signalom i zadovoljstvo korisnika. Upravo zato, kao jedini operator u Hrvatskoj, za 5G koristimo dva frekvencijska područja na 700 MHz i 3700 MHz - objasnio je Vladimir Skender, direktor za planiranje, razvoj i izgradnju mreže u A1 Hrvatska.

Iz A1 navode i da prvi donosi kućni internet preko mobilne 5G mreže. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • OldSQL 23.05.2022.

    @ichbin2 Preseliš kod nas u Bosnu lijepo, i živiš 200 godina! U nas je i dalje 4G pojam, nemamo 3G još pošteno, a kad dobijemo 5G ljudi će već ratovati na Marsu dotad, i posjedovati lijek za besmrtnost. 

  • ichbin2 22.05.2022.

    i to je u službi nwo, naravno da je besplatno jer je štetno. pa nije isto da te zrači frekvencija od 6000hz na 4g, nego gratis ozračivanje od skoro 100 000hz na 5g. kuio bum si onaj penzički mob od 300kn u pošti, poziv poruka i čao

Komentiraj...
Vidi sve komentare