Tech

Komentari 8

A1 Hrvatska svim korisnicima uključuje 5G mrežu bez naknada

A1 Hrvatska svim korisnicima uključuje 5G mrežu bez naknada

Korisnici zahtijevaju brži prijenos velikih količina podataka, stoga im svima, bez iznimke, i dalje omogućujemo najbolje mobilno korisničko iskustvo, navode iz A1

A1 Hrvatska objavio je u četvrtak kako su prvi operator u hrvatskoji čiji korisnici na bonove (A1 i Tomato), kao i oni na pretplatu, imaju dostupnu 5G mrežu bez dodatne naknade, a najnovija generacija mobilne mreže dostupna je korisnicima svih mobilnih tarifa.

Za to je potrebno imati jedino odgovarajući mobilni uređaj.

- Kontinuirano pratimo potrebe, kako naših korisnika, tako i tržišta te na njih odgovaramo temeljem analitičkih podataka. Oni nam govore da je sve veći broj 5G mobilnih uređaja, a korisnici zahtijevaju brži prijenos velikih količina podataka, dobrim djelom generiran popularnim video streaming aplikacijama i društvenim mrežama. Stoga im svima, bez iznimke, i dalje omogućujemo najbolje mobilno korisničko iskustvo - izjavila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike, A1 Hrvatska.

Osim što je već dostupna u svim županijskim središtima, 5G mreža dodatno će pojačati mobilne kapacitete na ljetnim turističkim lokacijama s posebnim naglaskom na nautički turizam, navode iz A1, a ove godine su pokrivanje proširili na: Medulin, Novalju, Krk, Opatiju, Crikvenicu, Fažanu, Barbarigu, Brijune, Malinsku, Jelsu, Vir, Orebić, Supetar, Postire, Bol, Tisno, Murter, Nin, Korčula i Hvar.

- U planiranju i modernizaciji mobilne mreže primjenjujemo napredne 5G funkcionalnosti (kao što su beamforming, massive MIMO i extended range) za još bolje pokrivanje signalom i zadovoljstvo korisnika. Upravo zato, kao jedini operator u Hrvatskoj, za 5G koristimo dva frekvencijska područja na 700 MHz i 3700 MHz - objasnio je Vladimir Skender, direktor za planiranje, razvoj i izgradnju mreže u A1 Hrvatska.

Iz A1 navode i da prvi donosi kućni internet preko mobilne 5G mreže.