To je to što me zanima!

A1 u UN-ovoj Global Impact inicijativi za održivi razvoj

Najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost pristupilo je više od 13.000 članica u 160 država i više od 70 lokalnih mreža diljem svijeta
Vidi originalni članak

A1 Hrvatska objavio je danas da su postali dio UN Global Compact inicijative, a potpisivanjem sporazuma obvezuju se ugraditi deset temeljnih načela u svoje poslovanje te promovirati društveno odgovorno poslovanje i stvarati preduvjete za održiv gospodarski razvoj.

Najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost pristupilo je više od 13.000 članica u 160 država i više od 70 lokalnih mreža diljem svijeta. Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je UN-ove inicijative za održivi razvoj u Hrvatskoj te upravljajući Global Compact mrežom Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti za napredak prema ciljevima održivog razvoja i postizanja korporativne održivosti. 

- Okolišno, socijalno i korporativno upravljanje (ESG) važan je dio strategije A1 Telekom Austria Grupe kroz koju naša kompanija također slijedi ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda - rekao je predsjednik Uprave A1 Hrvatska Jiří Dvorjančanský  te dodao: "S razlogom dajemo značajnu pažnju društvenoj odgovornosti i održivoj poslovnoj praksi promičući učinkovitije, prihvatljivije i održivije načine rada i života. Korisnici su danas sve više okrenuti proizvodima i uslugama kompanija za koje znaju da su socijalno odgovorne. Pridržavanje agende održivog poslovanja nije samo pitanje dugoročne profitabilnosti, već  zadovoljstva i motivacije zaposlenika kao i privlačenja novih talenata“. 

Ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda A1 Hrvatska slijedi kroz strategiju poslovanja, a posebnu važnost posvećuje zaštiti okoliša i smanjenju ugljičnog otiska s ciljem potpune CO2 neutralnosti do 2030. godine. Tako se i poslovnim rješenjima nastoji pridonijeti održivosti zajednice za što su dobar primjer usluge bazirane na IoT (Internetu stvari) poput pametnih spremnika za otpad, pametnih brojila, mjerenja kvalitete zraka, pametnog parkinga i sl. Osim zelene ekonomije, glavni ciljevi su unaprjeđenje digitalnih vještina djece, edukacija roditelja po pitanju internet sigurnosti, razvoj vještina budućnosti te poticanje društvene raznolikosti odnosno rodne ravnopravnosti u poslovnom okruženju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare