To je to što me zanima!

Alibabina pećina bogatija je od divova Googlea i Microsofta

Kinez Jack Ma (49) vlasnik je internetske trgovine Alibaba. Dionice tvrtke stavio je na burzu, a u samo jednom danu vrijednost joj je porasla na 231 milijardu dolara
Vidi originalni članak

Nakon samo jednog dana na Njujorškoj burzi, Kinez Jack Ma (49) u prodaji dionica internetske trgovine Alibaba zaradio je 18,9 milijardi dolara.

Ostalo mu je 7,8 posto dionica tvrtke, no to je bilo dovoljno da postane najbogatiji Kinez na svijetu. Alibaba je u jednom danu zaradila 21,8, a vrijednost joj je narasla na 231 milijardu dolara.To je više od zajedničke vrijednosti konkurentski internetskih trgovina Amazona i e-baya.

Mau je ostalo više nego što u svojim tvrtkama imaju osnivači Googlea, Amazona i Microsofta. Jedino je više zaradio Mark Zuckerberg.

Nakon svojih 15 godina postojanja, danas Alibaba drži čak 80 posto sveukupne kineske prodaje na internetu. Na njoj kupuje više od 240 milijuna ljudi. U ponudi imaju sve - od igle do namještaja i automobila. 
Jack Ma sve do 1998. bio je skromni profesor engleskog jezika u Kini. 1995. pokrenuo je internetski oglasnik, a 1999. osnovao je Alibabu. Veliki je pobornik zaštite okoliša i donator u dobrotvorne svrhe.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • AntonTrdić 22.09.2014.

    taj Alibaba je otvorio shop na affiliate programu i svaka mu cast uspio je, vjerovatno je krenuo preko Tripleclicks programa i sajta, mnogi to rade danas makar neki misle da se radi o sići

  • 101Z 21.09.2014.

    preko Alibaba dobijes broj tracking i sve na EBay je ono da i ne bas.. tu imas vise komunikacije i sve.. 100% bolje i sve stize unutar 14 dana! Ako ne posalju jos ili vrate novac bez pitanja!

  • fcjan 21.09.2014.

    svaka čast stari, kupovao sam i ja dosta toga preko Alibabe, nikada problema

Komentiraj...
Vidi sve komentare