Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Alibabina pećina bogatija je od divova Googlea i Microsofta

Kinez Jack Ma (49) vlasnik je internetske trgovine Alibaba. Dionice tvrtke stavio je na burzu, a u samo jednom danu vrijednost joj je porasla na 231 milijardu dolara

Zabulon Laurent/PIXSELL
Foto: Zabulon Laurent/PIXSELL
11 komentara

Nakon samo jednog dana na Njujorškoj burzi, Kinez Jack Ma (49) u prodaji dionica internetske trgovine Alibaba zaradio je 18,9 milijardi dolara.

Ostalo mu je 7,8 posto dionica tvrtke, no to je bilo dovoljno da postane najbogatiji Kinez na svijetu. Alibaba je u jednom danu zaradila 21,8, a vrijednost joj je narasla na 231 milijardu dolara.To je više od zajedničke vrijednosti konkurentski internetskih trgovina Amazona i e-baya.

Mau je ostalo više nego što u svojim tvrtkama imaju osnivači Googlea, Amazona i Microsofta. Jedino je više zaradio Mark Zuckerberg.

Nakon svojih 15 godina postojanja, danas Alibaba drži čak 80 posto sveukupne kineske prodaje na internetu. Na njoj kupuje više od 240 milijuna ljudi. U ponudi imaju sve - od igle do namještaja i automobila. 
Jack Ma sve do 1998. bio je skromni profesor engleskog jezika u Kini. 1995. pokrenuo je internetski oglasnik, a 1999. osnovao je Alibabu. Veliki je pobornik zaštite okoliša i donator u dobrotvorne svrhe.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message