To je to što me zanima!

Apple Music kreće 30. lipnja, mjesečna pretplata 10 dolara

Apple Music bit će dostupan u obliku aplikacije, a nudit će streaming glazbe, slušanje radija, kupnju albuma kao i društvenu interakciju korisnika s glazbenicima
Vidi originalni članak

Dugo smo čekali da i oni naprave taj iskorak, ali Apple je od ponedjeljka napokon i službeno ušao na rastuće streaming tržište. Njihov servis Apple Music izravan je udar na Spotify, Tidal, Deezer i ostale slične usluge. 

Apple Music bit će dostupan u obliku aplikacije, a nudit će streaming glazbe, slušanje radija, kupnju albuma kao i društvenu interakciju korisnika s glazbenicima. 

U sklopu servisa bit će dostupna i Appleova radio postaja Beats 1 na čijem će čelu biti Zane Lowe, poznati bivši DJ britanskog BBC Radija 1 koji je početkom godine prešao u Apple. 

Apple Music funkcionira i preko Siri. Dovoljno je samo izgovoriti ime pjesme ili albuma koji želite slušati.

- Apple na tržište glazbenog streaminga stiže relativno kasno, a razlog je nekadašnja Jobsova skepsa prema takvim uslugama. Ipak, vjerujem da će biti dostojna konkurencija i da će naći mjesto na tržištu - rekao je analitičar James McQuivey.

Apple Music kreće 30. lipnja, a bit će dostupan u više od 100 zemalja. Nakon tri mjeseca besplatnog korištenja, usluga će se naplaćivati 10 dolara mjesečno.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Pravi Branitelj Hrvatske 09.06.2015.

    pjesme se skidaju besplatno već 10+ godina pa koji tenkre bi plaćao mjesečno 10 dolara za to ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare