To je to što me zanima!

Appleov propust omogućio je hakerima lakši upad u telefone

Apple je objavio zakrpu koja hakerima omogućuje da presretnu vašu zaštićenu komunikaciju. Apple nije otkrio kada su i kako saznali za propust i je li bilo napada
Vidi originalni članak

Veliki propust u Appleovu softveru za mobilne uređaje mogao bi hakerima omogućiti da presretnu vašu e-poštu i drugu komunikaciju koja bi trebala biti zaštićena, objavili su u petak iz kompanije, a Reuters navodi da bi Mac računala mogla biti još izloženija. 

Ako napadači imaju pristup mreži na kojoj je i telefon žrtve, poput dijeljenja Wi-Fi mreže u kafićima, oni bi mogli vidjeti ili utjecati na komunikaciju korisnika i zaštićenih servisa poput Gmaila ili Facebooka, a vlada s pristupom podacima operatera mogla bi učiniti isto.

- Ovo je loše koliko možete zamisliti, to je sve što mogu reći - izjavio je profesor kriptografije Matthew Green sa Sveučilišta Johns Hopkins. 

Apple nije objavio kako su i kada saznali za propust u iOS, a ni je li to netko iskoristio, ali na svojim su stranicama za korisničku podršku napisali da softver nije mogao priznati autentičnost konekcija. 

Objavili su i zakrpu za iOS operacijski sustav. Bez toga, haker može jednostavno biti između vas i druge strane na koju možda šaljete financijske podatke ili neke privatne poruke. Za Mac OS X se očekuje zakrpa. 

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Mondobobo 23.02.2014.

    Za neke ljude i nije nego nokia 3310 ocito. Da 24 sata napise da aktivni uran ima lijekovita svojstva doruckovali bi ga svaki dan. Istina je da iphone 3s s novim iOS7 moze 'povuc' bolje od s3-ce! Koristio sam i iphone i samsunge i na kraju se uvijek vratim na iOS. Zasto? Razvikane stvari kao gigabiti rama i procesori sa 500 jezgri ne znace nista, iphone ce sa duplo manje odradit bolji posao. UVIJEK! I android kao i iOS je potrebno rootat da bi dobio vise, al koliko god sigurnosnih tweakova stavio na android opet je lakse upast nego na iphone. I prosjecan poweruser moze bez problema upast kroz androidove linux kodove, samo da se nade na istoj mrezi, dok je na iOSu dovoljno ugasit par deamon-a i promjenit open SSH password i mogu te gledat.

  • serezzo2207 23.02.2014.

    to se nije smjelo dogoditi - sramota za tako skupe telefone - prebacit ću se na nešto sigurnije nakon prvog kvara

  • Spyke_1 23.02.2014.

    Dosta se problema s iPhone pojavljuje u zadnje vrijeme. Od samozapaljenja baterije, do ovakvih sigurnosnih propusta. Osobno vjerujem da je to posljedica žurbe i natjecanja sa Samsungom, pa se u silnoj žurbi naprave previdi. Android nikad nisam smatrao ozbiljnim OS. Što se mene tiče, oduvijek sam vjeran Nokiji i to ostajem i dalje. Iako mi je strašno žao što nije nastavljen razvoj Symbiana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare