To je to što me zanima!

Avion pao na kuće u gradu kraj Londona, pet mrtvih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Letjelica Cessna se oko 15.30 sati u nedjelju srušila u gradu Kentu, južno od Londona, a pilot je u posljednji tren izbjegao djecu u parku
Vidi originalni članak

Kuća i garaža u gradiću Farnboroughu, 20 kilometara udaljenom od Londona, odmah su planule, a težak miris goriva širio se uokolo. Avion Cessna se u nedjelju oko 15.30 sati srušio u dio grada uz privatnu zračnu luku Biggin Hill. U avionu su bila dva pilota i još troje putnika, koji su poginuli. Među poginulima su bili David Leslie (54) i Richard Lloyd (63), potvrdila je u ponedjeljak policija. Obojica su bili poznati kao vozači automobilističkih utrka. Pilot Mike Roberts (63) u posljednjim trenucima prije pada je usmjerio svoj avion od stanova i parka u kojem je bilo 20-ak djece. Očevici kažu da je letjelica nakon pada eksplodirala, što je potvrdila i policija. Odmah su na mjesto nesreće stigla brojna policijska kola i vozila Hitne pomoći. Letjelica je udarila u garažu koja je potpuno izgorjela, a veći dio kuće pored nje je uništen. Vlasnici imanja na koja se srušio avion su na praznicima, ali njihovih dvoje susjeda je zbog šoka završilo u bolnici.
- Avion je izgledao kao da ne može spustiti kotače za slijetanje i vrlo je brzo padao dolje - izjavio je očevidac Paul Daisley. Pilot koji je također letio u blizini rekao je kako su nesretni piloti kontrolnom tornju prijavili velike vibracije na motoru.
- Svega 30-ak sekundi prije mog slijetanja na pistu Biggin Hilla zaprimio sam poziv. I u Biggin Hillu su ga registirali. Pilot je javio da prevozi pet putnika. Okrenuo sam se na pisti i ugledao letjelicu kako se strmoglavljuje i razbija o kuću, rekao je pilot.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • loly0 31.03.2008.

    uzas pa sta nije bilo neke sume za skrenut nego bas kuce di su ljudi? sva sreca da su dijecu spasili.

  • mayhem26 31.03.2008.

    JOJJJJ i onda kad kazu da je aion najsigurnije sretstvo za prijevoz.pa ljudi jeste li vi čuli za vlakove?

Komentiraj...
Vidi sve komentare