To je to što me zanima!

Axios: Microsoft planira otpustiti 1000 radnika

Kompanija je nedavno otpustila nešto manje od jedan posto zaposlenih, nakon redovnih 'strukturnih prilagodbi' na početku fiskalne godine
Vidi originalni članak

Microsoft planira otpustiti oko tisuću radnika zbog slabijeg rasta prihoda od licenci za operativni sustav Windows, objavio je američki informativni portal Axios, pozivajući se na neimenovani izvor.

Otkazi će biti raspoređeni na više razina tvrtke, u različitim timovima i dijelovima svijeta, doznaje Axios.

PRIJETNJA OKOLIŠU I ZDRAVLJU Više od pet milijarda mobitela ove će godine postati otpad

Izvor citira glasnogovornika Microsofta koji je izjavio:

- Kao i sve druge kompanije, redovito analiziramo poslovne prioritete i u skladu s time provodimo strukturne prilagodbe. U idućoj godini nastavit ćemo ulagati u naše poslovanje i zapošljavati u ključnim područjima rasta.

VEČERNJI LIST: Ove godine svaki sedamnaesti zaposleni u Hrvatskoj - stranac

Kompanija je nedavno otpustila nešto manje od jedan posto zaposlenih, nakon redovnih 'strukturnih prilagodbi' na početku fiskalne godine.

I mnoge druge tehnološke tvrtke, uključujući Meta Platforms, Twitter i Snap, već su otpustile dio radnika ili zamrznule zapošljavanje u uvjetima posustajanja rasta svjetskog gospodarstva zbog podizanja kamatnih stopa, inflacije i energetske krize u Europi, napominje Reuters.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 19.10.2022.

    Ne igram igrice pa mi proizvodi tvrtke Microsoft uopće nisu potrebni. Browsanje internetom, gledanje filmova online, pisanje kojekakvih tekstova itd. odlično odrađuje i bilo koja distribucija Linuxa za koju se ne naplaćuje licenca.

  • NajezdaTrutova 19.10.2022.

    Ako je proizvod inovativan,kvalitetan,jeftin ljudi zele platit punu cijenu.Ako je preljevanje iz supljeg u prazno onda je bolje besplatno skinut.Ja sam kupio svoj XP i 7 zato jer sam ih volio a i cijena je bila pristojna.

  • NajezdaTrutova 19.10.2022.

    Pirati lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare