To je to što me zanima!

Baš lijepo od njih: Sony bi htio zaustavljati igre zbog reklama

Igrate novi Call of Duty, igra se odjednom usporava i kreće reklama za neko piće, a nakon pola minute možete igrati dalje. Je li ovo budućnost koja nas sve čeka?
Vidi originalni članak

Nitko ne voli oglašavanje u igrama, no to je nužno zlo kako bi igre bile jeftine ili besplatne. No, Sonyjev patent koji bi zaustavljao igre zbog reklama je nešto sasvim drugo. Iako se može raditi o patentu koji nikad neće zaživjeti ili o Sonyjevoj zaštiti vlastitih interesa na nekim budućim projektima, ovakav način oglašavanja mogao bi lako naći svoj put u zabavnu industriju budućnosti. 

Osnova Sonyjeve je ideje u tome da se igra uspori dok je igrate, a zatim vam se prikaže upozorenje da će se igra zaustaviti. Nakon reklame slijedi poruka da će se vaša igra nastaviti i možete dalje igrati. Jednako tako signal sa servera mogao bi aktivirati oglas tako da ga svi igrači u multiplayer igri vide istovremeno, pa da se ne narušava igrivost same igre.

Ovaj patent predali su u srpnju prošle godine, i radi se o nastavku sličnoga iz 2006. godine. Ostaje za čekati i vidjeti hoće li ikada zaživjeti, prenosi Eurogamer.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • BrunoRački 03.07.2012.

    To mozda i bi smanjilo piratstvo, al bi vise zaradili kad bi cijene bile pristupacne. Da su igrice jeftine, ne bi bilo potrebe za piratstvom. Osim toga, zasto te reklame ne uvrste u teksture? Ili ak imaju spotove i reklame, zasto ih ne uvrste u samu igricu. Zastarile bi nakon nekog vremena, jbg, al na multiplayeru se to da rijesit...

  • crotemplar 05.06.2012.

    Aha, nabijem ja vas skupa sa tom vašom idejom... i to bez usporavanja....

  • GOL I UPLASEN 30.05.2012.

    Fuck Sony!

Komentiraj...
Vidi sve komentare