To je to što me zanima!

Cijene memorija skaču zbog požara u Hynixovoj tvornici

Najviše su oštećene proizvodne linije NAND memorija, ali ovih čipova proizvode tek 11 posto, dok Hynix ima 25,7 posto DRAM tržišta. Oporavak očekuju u studenom
Vidi originalni članak

U Hynixovoj tvornici u Kini 4. rujna buknuo je veliki požar zbog kojeg je dio tvornice trenutno van pogona, ali posljedice će biti dugotrajne i najviše će se osjetiti na cijeni radnih memorija. Samo u prošlih tjedan dana cijene DRAM memorija skočile su za 27 posto, a Hynix očekuje da će biti u punom pogonu u studenom. 

Najviše su oštećene proizvodne linije NAND memorija, ali ovih čipova proizvode tek 11 posto, dok Hynix ima 25,7 posto DRAM tržišta. Computerworld piše kako je Hynix već angažirao velik broj stručnjaka kako bi pregledali požarište, a neki proizvođači komponenti traže od drugih proizvođača da osiguraju zalihe, a Hynix kaže i kako će povećati proizvodnju u Koreji, kako bi nadoknadili manjak memorija na tržištu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • paalfi 22.09.2013.

    ništa čudno tako je bilo i sa hdd cijena im je skočila i 150%, jebiga bili su prejeftini sjećam se kad je ddr3 2gb koštao u maloprodaji i 350kn da bi do nedavno koštao 120kn, do prije tri mjeseca mogao si kupiti 8gb u komadu za 400kn možda i jeftinije sad košta oko 650-700kn a ima naznake da cijene budu išle još gore govorim vam iz prve ruke. Jebat ga pratite malo cijene i kupujte kad je jeftino svako je imao priliku.

  • ctrl10 20.09.2013.

    Lako bi bilo za poplavu da nisu digli plaću radnicima na 6 dolara mjesečno, to je poskupilo ram.

  • dinkomat 20.09.2013.

    Zato idućih godinu dana ne kupujte memorije i stvar riješena. Ako mogu oni možemo i mi! Pa da vidimo tko će duže izdržat. Ja baš i ne moram kupovati novi PC svake godine. A dobro me služi i ovaj koji je star pet godina, i još ću pričekat dok ne stigne 14 nm tehnologija, a oni neka dižu cijene!

Komentiraj...
Vidi sve komentare