To je to što me zanima!

Citroën opet šokira: C3 je auto koji ima dušu i puno osobnosti

Originalan dizajn podijelit će publiku na one koji ga obožavaju i one koji ga ne vole. C3 podsjeća na Cactus, a i sa strane ima velike plastične odbojnike
Vidi originalni članak

Citroën se u posljednje vrijeme jako trudi kako bi svijet automobila ostao zanimljiv i šarolik. U stilu svojih starih modela poput Spačeka ili Žabe, koji su sve samo ne konvencionalni, i najnoviji Citroëni donose osebujan i originalan dizajn.

Nakon svemirskog C4 Picassa i otkačenog C4 Cactusa, novi C3 je još jedno veliko iznenađenje i najveće osvježenje u gradskoj klasi. Dizajnom je potpuno drukčiji od drugih gradskih automobila, a ugleda se u Cactus. Poput njega ima plastične dodatke na karoseriji, takozvane Airbumps, koji štite lim od udubljenja i ogrebotina, a mogu se zamijenti.

Razigrani automobil dugačak 399 centimetara donosi i nebrojene mogućnosti individualizacije. Nude se, primjerice, devet boja karoserije, tri boje krova i četiri boje unutrašnjosti. U unutrašnjosti se C3 ugleda na novije modele Peugeota time što nema klasične komande za klima-uređaj već se tim funkcijama upravlja preko velikog zaslona osjetljivog na dodir. Instrumenti su, za razliku od Cactusa, klasični analogni.

Ponuda prostora u unutrašnjosti je na razini prosjeka klase, a u prtljažnik stane 300 litara. Motorizacija se sastoji od tri poznata benzinska agregata snage 68, 82 i 110 KS te dizela sa 75 i 100 KS. Svjetska novost na C3 je ConnectedCAM, ugrađena širokokutna kamera visoke razlučivosti koja omogućuje snimanje i dijeljenje slika i videa. Zbog osebujnog izgleda jasno je kako će Citroën s C3 privući veliku pažnju i podijeliti publiku na one koji ga obožavaju i koji ga ne vole. Na tržište bi novi C3 trebao stići krajem godine, a cijene se još ne znaju.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • global 06.07.2016.

    Odličan, kakav li će tek biti DS 3...

  • funky0308 06.07.2016.

    Meni je genijalan...kupio sam Peugeot 3008 iako sam htio C4 Piccaso. Ovo bi trebalo upecati, bas je dobar.

  • đuro kojotovski 06.07.2016.

    zanimljivo izgleda auto.. kao što je netko ovdje napisao, Cactus se isprva činio kao čudan, ali što ga više viđaš uživo nekako ti se svidi.. bilo bi lijepo provozati ovaj C3 pa dati sud o tome kakav je auto, ali na prvu se čini zanimljiv..

Komentiraj...
Vidi sve komentare