To je to što me zanima!

Crossland X je najprostraniji mali SUV, a ima još prednosti

Ovo je najudobniji Opel u koji smo sjeli godinama, a uz to i vrlo prostran, pravi rekorder klase. Uvelike je drukčiji od bilo kojeg Opela do danas i pravo je osvježenje za marku
Vidi originalni članak

Crossland X prvo je dijete najsvježijeg braka automobilske industrije, onog između Opela i PSA Grupacije, i tehnološki blizanac Citroëna C3 Aircross. No osim po tehnologiji, teško je zaključiti da Aircross i Crossland imaju nešto zajedničko. Sličnosti nisu ni približno tolike kao, recimo, u VW grupaciji između Škode, Seata i Volkswagena.

Vanjski i unutarnji dizajn, komponente, raspored prekidača, ništa od toga nije niti približno slično na ova dva auta. Jedini zajednički element je infotainment sustav, koji je preuzet s francuskih modela.

Crossland X je platformu, motor i mjenjač također preuzeo od Peugeota i Citroëna, no i tu su napravljene mnoge izmjene, tako da Crossland ima malo tvrđi, više sportski karakter, i tu je vrlo sličan svim drugim Opelima u ponudi. Ipak, brak s Francuzima donio je i mnogo udobnosti.

Ovo je najudobniji Opel u koji smo sjeli godinama, a uz to i vrlo prostran, pravi rekorder klase koji se po tome može mjeriti i s mnogim kompaktnim modelima duljim 20-30 centimetara. Stražnja klupa je pomična, što je također rijetko u ovoj klasi i zbog toga je i prtljažnik varijabilan, od 410 do 520 litara.

VOZILI SMO NOVI DUSTER Pravi SUV za avanturu, idealan za one kojima su auti preskupi

Testni model je vrlo bogato opremljen i pokazuje što Crossland X može ponuditi, a to je zaista mnogo. Tu su tako bežični punjač za mobitele, odlična udobna ergonomska sjedala, možda i najbolja u ovoj klasi, head up zaslon i još mnogo toga. Rijetko koji konkurent nudi sve to. Motor je najsnažniji u ponudi, trocilindrični benzinac obujma 1,2 litre sa 130 KS, koji Crossland pretvara u pravog SUV sportaša. I ovjes i upravljač odlično se nose s bržom vožnjom, jedino bi mjenjač mogao biti nešto bolji, no to je boljka Peugeota i Citroëna na koju smo se već navikli.

Novi Crossland X uvelike je drukčiji od bilo kojeg Opela do danas, osvježenje za marku koje odstupa od tipičnih Opela, a opet u drugu ruku toliko podsjeća na neke od njih. Zbog toga će sigurno donijeti i neke nove kupce koji do sada uopće nisu razmišljali o Opelu. Dobra strana auta je i cijena, koja je među najpovoljnijima u klasi. Potvrda toga je i da top model s mnogo dodatne opreme, u kojoj gotovo ima sve što možete zamisliti, stoji 170.000 kuna.

Testirani Opel Crossland X 1.2 Turbo Innovation u opremi ima ergonomska sjedala, LED Matrix prednja svjetla, stražnju kameru i parkirne senzore sprijeda i straga,  Head up zaslon, navigaciju, Alu naplatke 17”...

Tehnički podaci:

Masa: 1199 kg
Dimenzije: 421x177x161 cm
Obujam: 1199 ccm
Snaga:  96 kW/130 KS  
Ubrzanje (0-100km/h):  9,1 s
Najveća brzina: 206 km/h
Potrošnja:  5,1 l /100 km
Cijena: 170.100 kn (testni model)   138.379 kn (bez doplata)

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Automehanicar 11.02.2018.

    Kad sam ga vidio u živo mislio sam da gledam neku kopiju renoa iz Kine , a onda sam skužio da je to samo Opel

  • Automehanicar 11.02.2018.

    Odličan auto , ni približno Hyundaiu i40 koji košta 155000 u full opremi ,makar i40 ima bolji motor , više mjesta , 10 klasi iznad , bolje kvalitete , bolje opreme , sigurniji , stvarno samo kupite takav auto dok još Opel nije do kraja propao.

  • K_vragu_sve 11.02.2018.

    170.000 trebva biti jako povoljna cijena za ovaj mali Coitroen?? Ha ha, točno za te novce se dobiju Hyndai Tucson CRDI ili Nisan Qashgai sa brdima opreme i oba ta auta su u svemirskoj ligi za ovaj mali francuski autić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare