To je to što me zanima!

Dječaku zalijepili mozak 'superljepilom' i spasili ga

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Liječnici londonske bolnice Great Ormond Street pokušali su novu metodu. Ljepilom su 'blokirali' dio Dafijeva mozga u kojem je bila malformacija
Vidi originalni članak

Maleni Britanac Dafi Evans rodio se s rijetkim poremećajem krvnih žila u mozgu, koji liječnici nazivaju malformacija Galenove vene. Zbog nenormalne komunikacije između vena i arterija Dafi je mogao preživjeti samo nekoliko dana. Liječnici londonske bolnice Great Ormond Street odlučili su pokušati novu metodu liječenja. Ljepilom Histoacryl 'blokirali' su dio Dafijeva mozga u kojem je bila malformacija. Dječačić danas ima 16 mjeseci i, iako ga čeka još operacija, njegovi roditelji i liječnici oduševljeni su čudesnim oporavkom.
- Ovih godinu dana je bilo kao na vlaku smrti, ali on je sada dobro i razvija se kako treba - rekla je Dafijeva majka Catrin Evans (32). Ona i njezin suprug Eilir saznali su za Dafijevo stanje kada je bila u 36. tjednu trudnoće. Liječnici su joj radili pretrage jer se dječak trebao roditi na zadak. Tada su vidjeli 'crnu mrlju' u njegovoj glavi. Catrin su odmah poslali kod specijalista, dr. Stefana Brewa. Tjedan dana nakon što je rodila, dječaka su operirali i ljepilom mu zalijepili dio mozga. S dva mjeseca su ga pustili kući, ali uskoro su otkrili i drugu 'pukotinu' te je ponovno morao na operaciju. Do prvog rođendana Dafija su operirali čak pet puta. Njegova borba još nije završena.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_39293 06.12.2009.

    pa dobro jel ja mogu napisat ijedan komentar a da mi ga ti ne obrišeš??

  • user_39492 06.12.2009.

    sad znate kako nastaju britanci

  • N3N0 04.12.2009.

    bit ce mu lijepo kad se ljepilo osuši :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare