To je to što me zanima!

Djed Mraz putuje i nosi darove: Pogledajte gdje se sada nalazi

Google i američki NORAD svakog Božića prate Djeda Mraza na njegovom putu oko svijeta i omogućuju nam da uživo znamo koliko treba da i nama dostavi poklone
Vidi originalni članak

Božićno uzbuđenje je na vrhuncu, pokloni su spremni, spakirani i putuju djeci diljem svijeta koja će ih na božićno jutro ostvarati ispod bora.

Za one najnestrpljivije, napravljena je aplikacija na kojoj možete pratiti gdje Djed Mraz u ovom trenutku ostavlja poklone i koliko će mu još trebati da stigne i kod nas. 

Ljudi se često pitaju kako aplikacija zna kojim putem ide Djed Mraz, a tajna je konačno otkrivena. Vilenjaci iz NORAD-a koji su napravili aplikaciju koriste se infracrvenim senzorima s Rudolfovog nosa i tako znaju na kojoj se točno lokaciji u svakom trenutku nalaze. 

NORAD je organizacija koja čuva zračni prostor iznad SAD-a već desetljećima prati Djedicu na Badnjak, a njima se pridružio i Google koji također na svojim stranicama prati saonice pune poklona. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • najiram 10 31.12.2018.

    prestanite lagati djeda mraza nema...božič bi trebao biti blagdan skomnosti...a ne razvrata i prežderavanja...bogati žderu prekomjerno onda idu na skupa lječenja koje im plača sirotinja... peko svakog reda a sirotinja mora čekati po dvije godine na pregled...zdrastvo pre korumpirano i partiski povezano...zdrastvo pre korumpirano na više naćina.. i to posebno podobnima i propalim partijskim zloćincima...nažalost tako je...eto poznati partijski zloćinac falil se kako ga je kardiolog odma primil a ja moral čekati godinu i pol...da bi mi na kraju kardiolog rekao da on nema vremena proćitati otpusno pismo iz bolnice...nije samo novčana korupcije več i statutarna i politička korupcija a politički su najviše korumpirani partijci sdp...oni imaj debele partijske veze...zapravo niko ni nije mogel biti doktor ako nije bil partijac...rušili ga na fakultetu...ima i poštenih doktora i vrijednih ali ti teško napreduju ili rade u poznatim privatnim zdrastvenim ustanovama...tima ljudima svaka čast...i slava...

  • realist86 27.12.2018.

    Trenutačno raznosi darove po selima u slavoniji i bosni. Veliku uštedu na vremenu je dobio zato što može svoj posao obavljati i po danu jer ga nema tko vidjeti.

  • Blokirani Batina 26.12.2018.

    Ira, Djed Mraz je ostao u Jugoslaviji i imas ga tamo istocno. Kod nas je Djed Bozicnjak koliko ja znam. Cisto ono FYI kad si vec novinarka ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare