To je to što me zanima!

Draga, napravio sam si robota od sedam tona, ima i kokpit...

Iako izgleda nevjerojatno, ne služi samo za gledanje. Naime, robot bez problema pomiče ruke i prste, gornji dio tijela, a može hodati i unaprijed i unatrag.
Vidi originalni članak

Mislim da je ovo najveći robot kojim se može upravljati, a da je k tome inspiracija za njega došla iz crtića, rekao je japanski inženjer Masaaki Nagumo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U selu Shinto u Gunmi u Japanu predstavljen je robot LW-Mononofu. Razvila ga je tvrtka Sakakibara Kikai, poznata po proizvodnji poljoprivrednih strojeva. Napravljen je po uzoru na Nagumovu omiljenu crtanu seriju “Mobile Suit Gundam”, koju je obožavao u djetinjstvu. Robot teži sedam tona, a visok je osam i pol metara. Sadrži i kokpit, u kojem su monitor i ručica kako bi se lakše moglo upravljati robotom.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Iako izgleda nevjerojatno, ne služi samo za gledanje. Naime, robot bez problema pomiče ruke i prste, gornji dio tijela, a može hodati i unaprijed i unatrag. Kao njegovu najbolju karakteristiku ističe se ispucavanje u zrak divovskih loptica od pjene, koje mogu dostići brzinu od čak 140 km/h.

Tvrtka Sakakibara Kikai razvila je i manje robote te zabavne strojeve koji se mogu unajmljivati. Najčešće ih iznajmljuju za dječje rođendane i zabave, a cijena je malo više od 5500 kuna po satu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Puta Madre 15.04.2018.

    Kinez copy paste zakovica koliko hoćeš

  • 15.04.2018.

    kao u onim filmovima fantastike

  • Antimon2030 15.04.2018.

    Sviđaju mi se trapez hlače, dobra je žuta boja, nisu démodé!

Komentiraj...
Vidi sve komentare