To je to što me zanima!

Dubai nakon policajaca robota dobio i prvu pametnu postaju

U pametnoj postaji građani će moći u svako doba dana i noći doći i 60 vrsta usluga, od podnošenja prijava za prekršaje do prijava nesreća. Prije nekoliko mjeseci gradom su počeli patrolirati roboti
Vidi originalni članak

Dubai je ovog vikenda otišao još korak dalje u digitalizaciji svoje policije te su otvorili i prvu potpuno automatiziranu policijsku postaju. Prva takva u svijetu, svojim posjetiteljima nudi 60 vrsta usluga, od prijava raznih zločina, prometnih prekršaja, ali i desetke drugih usluga koje građani obavljaju s policijom.

Komunikacija s policajcima odvija se preko video veze i velikog ekrana, a radno vrijeme postaje je 0-24. Građani će imati privatne odjeljke u kojima će moći preko kontrolne ploče pozvati nekog od policajaca. Ubuduće se planira slične policijske postaje postaviti u većinu stambenih i poslovnih zgrada u Dubaiju.

Tamošnja policija smatra da će to pomoći u predrasudama o obraćanju policiji i rasteretiti obične policijske postaje. Prvu pametnu policijsku postaju otvorio je šeik Muhamed, premijer UAE-a i vladar Dubaija. 

Izrazio je iznimno zadovoljstvo ubrzanim razvojem Dubaija na svim razinama i najavio da će policija nastaviti s provođenjem sigurnosti u gradu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Kragen 20.09.2017.

    Pravu revoluciju na zemlji ce donjeti genetski inzenjering ljudi.

  • Kragen 20.09.2017.

    Prihvacam buducnost u kojoj nema "ljudskih" policajaca.Oni su mi najgora vrsta stvora.Radije cu pricati sa robotom nego sa njima.Takoder zelim da se svi birokrati i politicari zamjene sa robotima.Ako ce biti bilo kakve buducnosti za ljude onda ce ona biti temeljena na logici a ne gluposti.Robot je logican stroj i nepromjenjiv i predvidiv i pouzdan.Za razliku od vecine "ljudi".

  • Illaminat 19.09.2017.

    Sad mi je jasno zašto oni ne prihvaćaju izbjeglice, svoju braću po religiji. Jer čak ni oni ne žele te niže primitivne kozoje*e. Emirati su prenapredni za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare