To je to što me zanima!

Dva korisna trika koja će vam olakšati rad u Windowsima 10

Želite li brzo sakriti sve otvorene prozore u Windowsima 10 možete aktivirati skrivenu tipku u desnom rubu ekrana, a tu je i opcija za brzi pristup važnim opcijama sustava
Vidi originalni članak

Windowsi 10 su Microsoftov divovski operacijski sustav koji nudi toliko mogućnosti da ih mnogi od nas nisu ni pokušali tražiti. Većinom se svi snalazimo s onime što nam je najdostupnije, ali ova dva trika olakšat će vam svakodnevni rad. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Start izbornik s pločicama izgleda blještavo i sjano, ali mnogima od nas on je bio prečac do postavki sustava koje su skrivene nešto dublje. Srećom, desni klik na oznaku Start izbornika otvorit će vam popis važnih alata do kojih možete doći puno brže kad vam ne radi internet ili kad imate problema s diskovima te ako trebate promijeniti nešto u Control panelu. Osim toga možete ga otvoriti i pritiskom tipki Win i X na tipkovnici.

Tipka 'pokaži radnu površinu' u ranijim verzijama Windowsa bila je puno vidljivija pored sata i služila je kao jednostavna tipka kad želimo sakriti sve otvorene prozore. Sada je skrivena iza tanke bijele linije u donjem desnom kutu ekrana i možemo je aktivirati desnim klikom na to područje te odabrati opciju 'Peek at desktop', što nam omogućuje pogled na praznu radnu površinu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • grordže 21.09.2017.

    ta tipka se pojavi čim punica uđe u sobu.

  • žmukler_ 20.09.2017.

    dok nađem skriveni gumb šef mi je već za vratom

  • Kragen 20.09.2017.

    Jos uvijek koristim windows 7.Ko bi normalan htio platit 1000 i nesto kuna za windows 10 cija je proizvodna cijena oko 2 dolara.Za sustav koji je srot i marginalno drugaciji od sedmice.Cak i gori.Stalno nam guraju niz grlo azuriranja i "novije" verzije softwarea kad u vecini slucajeva nema niti potrebe za novim softwareom niti bilo kakve razlike.Evo sad imam 40 i ne znam koju verziju firefox pretrazivaca interneta.U zadnjih 30 i nesto verzija nije bilo NIKAKVIH poboljsanja.Samo sto mi je pozderao vise prostora na hard disku i to je sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare