To je to što me zanima!

Ekološki hostel Fair&Square u Beogradu

Smješten na mirnoj lokaciji, nedaleko od centra grada, Fair&Square je prvi hostel u Beogradu koji je dobio 5 Star Hostel Award
Vidi originalni članak

Koncept hostela inspirira goste da dio svog odmora provedu u hostelu i velikom vrtu koji im je na raspolaganju, a ne da samo nudi krevet za prenoćiti.

 

Eco friendly hostel potiče održivost, a poslovanje je u skladu s okolišem u svakom elementu djelatnosti i dizajna.U svakoj prostoriji su korišteni već postojeći objekti kojima je pronađena nova svrha, kao što su drvene kutije i željezne mreže. Kuhinjski stol je ručno rađen, a sa stropova vise zanimljive drveno-žičane instalacije koje ujedno čine sustav rasvjete. Solarni paneli prikupljaju sunčevu energiju, čime se smanjuje emisija ugljika. Za ispiranje WC-a koristi se kišnica, a reciklažom se smanjuje količina otpada.

 

Hostel je odgovorni član lokalne zajednice, stoga su svi materijali za izgradnju hostela nabavljeni lokalno, čak je i zidove je oslikao lokalni umjetnik. Cilj je odgovornim poslovanjem poticati lokalne proizvođače.


Kako se hostel nalazi izvan centra, gosti se međusobno druže uz kuhanje i isprobavanje internacionalnih recepata.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • galapagos75 16.04.2016.

    zar me mora biti briga šta ima u srbiju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare