To je to što me zanima!

Ekrani budućnosti: Samsung ima viziju koju je lako zamisliti

Samsung predviđa kako će u bliskoj budućnosti ekrana biti još više te da ćemo ih imati na gotovo svemu što nas okružuje, od šalica za kavu do prozora na autima...
Vidi originalni članak

Samsung je nedavno objavio video u kojem zamišljaju budućnost punu ekrana. Prikazuju koncept ekrana na čašama za kavu, ormarima, prozorima, dizalima, ali i kako bi se to moglo ostvariti. 

Dosta toga temelji se na uređajima koji su povezani na internet, poput daske za rezanje koja je ujedno i ekran koji prikazuje informacije o namirnici koju režete ili nove generacije pametnih ploča. Istina, možda su neki detalji malo i pretjerani. No, s obzirom na tehnologije koje smo vidjeli u posljednje vrijeme, ovako nešto i nije posebno teško zamisliti. Savitljivi i zakrivljeni OLED ekrani, prozirni paneli, to su tehnologije koje već imamo te su položeni temelji za ovakvu budućnost na kojoj uz Samsung, rade i drugi proizvođači poput LG-ja. Samsung je video objavio prije mjesec dana, no tek je ovih dana procurio u javnost. 

Samsung je ovih dana na svom blogu objavio i infografiku u kojoj su istaknuli svoja postignuća na ekranima za mobilne uređaje. Kada se govori o njihovim mobilnim uređajima, iz Koreje stižu navodi i da je Samsung već krenuo u masovnu proizvodnju ekrana za Galaxy S5. Radi se o 5,25 inčnom quad HD ekranu rezolucije 2560×1440 piksela.

Što kažete na ovakvu viziju? Djeluje li privlačno ili zastrašujuće?

Idi na 24sata

Komentari 31

  • nikolajev_13 12.01.2014.

    Pretjeruju u tome Samsungu...

  • strmi007 05.01.2014.

    Samo naprijed

  • Vražji Vrag 31.12.2013.

    Stvara se jako veliki jaz između onih koji imaju i razumiju tehnologiju i onih koji jedva imaju za preživljavanje (večina), a tehnologija im je potpuna nepoznanica. Nisu zbog toga manje inteligentni, ali im je potrebna pomoć onih koji su tehnološki napredni. Tehnološki napredni moraju "poklanjati" svoja znanja i tehnologiju onima koji zaostaju da se ne pretvore u neku novu vrstu, neka nova bića tzv. bo(r)gova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare