To je to što me zanima!

Električni Volpe toliko je malen da njime možete ući u dizalo

Jedan od najmanjih i najjeftinijih električnih automobila u prodaju bi trebao krenuti u travnju 2013. godine. Osnovni model za 7000 eura može prijeći oko 60 kilometara
Vidi originalni članak

Dobro, vjerojatno bi vas čudno gledali na poslu da pokušate Volpe ugurati u dizalo, ali sa 2,2 metra dužine i metrom širine, Zagato Volpe uspio bi se ugurati u mnoga dizala. 

Maleni električni dvosjed, težak je oko 350 kilograma, a talijanski karoserist Zagato, predviđa da bi na tržištu mogao biti u ovo vrijeme sljedeće godine. Početna cijena bi mu trebala biti oko 7000 eura. Uz dvoje ljudi u auto visok 149 cm, trebalo bi se smjestiti i do 175 litara prtljage. 

Mališan koji izgleda kao križanac auta i skutera, mogao bi se poput motora provlačiti između većih automobila, a i na parkiralištima bi našao mjesta između dva parkirana auta. 

Auto će dolaziti u četiri verzije, jednoj potpuno električnoj i tri hibridne.

Volpe s elektromotorom bi mogao voziti do 48 km/h, a doseg bi mu trebao biti između 50 i 70 kilometara. Snažnije verzije mogle bi prijeći između 350 i 380 kilometara, a najjači Volpe moći će voziti 80 na sat.

Tvrtka Zagato inače je poznata po preradama Alfa Romea, Aston Martina, Ferrarija i drugih ekskluzivnih automobila.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ultras cibalia 28.04.2012.

    to nije za mene, kad se"nabrijem"vikendom nebi bilo dobro da vozim taj auto mogao bi ga izgubiti, ili nedaj boze otici malo dalje od 60km morao bi ga gurati kuči! tako da jos je to malo prerano za balkansko tržište

  • gmn 28.04.2012.

    sta bi sa onim HRVATSKIM elektro autom sa Frankfurtskog sajma auta......................???????????

  • be yourself 28.04.2012.

    O sigurnosti nećemo ni pričati. Pa da te neko slučajno pošteno rokneu toj kantici, elektromotor bi tražio na 300 metara od saobraćajke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare