To je to što me zanima!

Eli Pijaca Plavšić: ‘S reformom obrazovanja se previše brzalo’

Članica GOOD inicijative ističe da reforma školstva ne smije biti ishitrena. O toj, ali i drugim obrazovnim temama, razgovarat ćemo 12. studenog na četvrtoj konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska'
Vidi originalni članak

Osiguraj svoje mjesto na konferenciji prijavom na linku ---> https://24sata.wufoo.com/forms/zba9f8b1171ow2/

Svaka politička grupacija iz vlastitih interesa radi svoj program reforme, upozorava Eli Pijaca Plavšić.

Sociologinja je kao predstavnica Foruma za slobodu odgoja u GOOD inicijativi već godinama jedna od najvećih zagovornica obrazovne reforme, no upozorava da je projekt ‘Škole za život’ u učionice došao prebrzo.

- Čini se da eksperimentalni program dosta odudara od cjelovite kurikularne reforme, iako su neki dijelovi u dobroj mjeri preuzeti iz nje - objašnjava Pijaca Plavšić. Podsjeća i da je reforma krenula prebrzo, bez da je donesen krovni dokument, Okvir nacionalnoga kurikuluma.

- Budući da imamo premalo informacija, teško je procijeniti kakva je situacija u školama. Ipak, vjerujem da će projekt ostvariti nekakav rezultat - kaže sociologinja te naglašava da je za reformu potreban politički konsenzus.

Upravo zbog analize reforme, ali i ostalih problema vezanim uz obrazovanje, otvaramo četvrtu konferenciju “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

Pratite nas i na Facebooku ---> https://www.facebook.com/events/181102896111445/

Gosti, predavači i sudionici stručnih panela iznijet će rezultate istraživanja, ali i iskustva u direktnom radu s djecom.

Najveća konferencija o obrazovanju održat će se 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb.

 

Pridružite nam se na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska"u organizaciji 24sata i partnera: RBA, Pliva, Podravka, INA i Coca-Cola, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, te na vrijeme rezervirajte svoje mjesto u dvorani.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • purger2017 20.10.2018.

    pa koja bi budala radila reformu obrazovanja kad će za 50 god se potpuno nove stvari spoznati pa će onda trebati opet reformu. Najbolje nastaviti po starom programu do 3000. god. pa onda napravimo reformu.

  • lola2108 19.10.2018.

    Pogledajte tko nama zeli reformirati skolstvo i obrazovati djecu! Jokic i Plavsic??? Nije li se tako prezivala ona sto je klala devedesetih po Hrvatskoj hrvatsku djecu?

  • TechExpert 19.10.2018.

    Najbolje da s reformama pricekamo jos kojih 20-30 godina, da se to dobro razradi, pa da taman kad ih uvedemo, opet za ostatkom svijeta kasnimo 50 godina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare