Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Eli Pijaca Plavšić: ‘S reformom obrazovanja se previše brzalo’

Članica GOOD inicijative ističe da reforma školstva ne smije biti ishitrena. O toj, ali i drugim obrazovnim temama, razgovarat ćemo 12. studenog na četvrtoj konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
4 komentara

Osiguraj svoje mjesto na konferenciji prijavom na linku ---> https://24sata.wufoo.com/forms/zba9f8b1171ow2/

Svaka politička grupacija iz vlastitih interesa radi svoj program reforme, upozorava Eli Pijaca Plavšić.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sociologinja je kao predstavnica Foruma za slobodu odgoja u GOOD inicijativi već godinama jedna od najvećih zagovornica obrazovne reforme, no upozorava da je projekt ‘Škole za život’ u učionice došao prebrzo.

- Čini se da eksperimentalni program dosta odudara od cjelovite kurikularne reforme, iako su neki dijelovi u dobroj mjeri preuzeti iz nje - objašnjava Pijaca Plavšić. Podsjeća i da je reforma krenula prebrzo, bez da je donesen krovni dokument, Okvir nacionalnoga kurikuluma.

- Budući da imamo premalo informacija, teško je procijeniti kakva je situacija u školama. Ipak, vjerujem da će projekt ostvariti nekakav rezultat - kaže sociologinja te naglašava da je za reformu potreban politički konsenzus.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Upravo zbog analize reforme, ali i ostalih problema vezanim uz obrazovanje, otvaramo četvrtu konferenciju “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

Pratite nas i na Facebooku ---> https://www.facebook.com/events/181102896111445/

Gosti, predavači i sudionici stručnih panela iznijet će rezultate istraživanja, ali i iskustva u direktnom radu s djecom.

Najveća konferencija o obrazovanju održat će se 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb.

 

Pridružite nam se na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska"u organizaciji 24sata i partnera: RBA, Pliva, Podravka, INA i Coca-Cola, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, te na vrijeme rezervirajte svoje mjesto u dvorani.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message