To je to što me zanima!

EU prijeti sankcijama Twitteru jer su suspendirali niz novinara. Objavljivali su Muskove lokacije

Objavili su moju točnu lokaciju u stvarnom vremenu, suštinski - koordinate za atentat, što je očito izravno kršenje uvjeta usluge Twittera, tvitao je Musk.
Vidi originalni članak

EU je vlasniku Twittera Elonu Musku zaprijetila sankcijama nakon što su nekolicini novinara koji su pratili tvrtku iznenada suspendirani računi, piše u petak BBC.

Suspendirani su računi novinara Timesa Ryana Maca, Posta Drewa Harwella, novinara CNN-a Donieja O'Sullivana i novinara Mashablea Matta Bindera.

Račun neovisnog novinara Aarona Rupara koji prati američku politiku, također je suspendiran.

ZBOG DEZINFORMACIJA Elton John objavio da napušta Twitter, javio mu se vlasnik Elon

Povjerenica EU-a Vera Jourova kazala je da novi Zakon o digitalnim uslugama EU-a zahtijeva "poštivanje medijskih sloboda".

Njemačko je ministarstvo vanjskih poslova poručilo Twitteru da se "medijske slobode ne mogu na daljinski paliti i gasiti".

Jourova drži da su vijesti o suspenziji novinarskih profila "zabrinjavajuće".

"Zakon EU-a o digitalnim uslugama zahtijeva poštivanje slobode medija i temeljnih prava. To je pojačano našim Zakonom o slobodi medija", rekla je povjerenica

"Elon Musk bi trebao biti svjestan toga. Postoje crvene linije, a ubrzo i sankcije", dodao je.

Musk je rekao da su novinari prekršili pravila Twittera o zabrani informiranja o trenutnoj lokaciji osobe koja se odnose na svakoga zbog čega su im profili suspendirani na sedam dana.

SAVJETI NAJBOGATIJEG ČOVJEKA 'Procurio' Muskov pravilnik: 'U razmišljanju budite razumni, a besmislene sastanke napustite'

"Objavili su moju točnu lokaciju u stvarnom vremenu, suštinski - koordinate za atentat, što je očito izravno kršenje uvjeta usluge Twittera", tvitao je Musk.

BBC podsjeća da je Twitter ovaj tjedan suspendirao račun osobe koja je dijelila podatke o lokaciji Muskovog zrakoplova koristeći javno dostupne podatke o letu.

Suspendiran je profil @ElonJet i osobni profil vlasnika tog računa Jacka Sweeneyja (20).

U međuvremenu je Musk obećao da će pokrenuti pravni postupak protiv njega.

Musk je preuzeo Twitter u listopadu za 44 milijarde dolara.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Miroslav J 16.12.2022.

    ne pristaje na korona, co2 i ukrajina propagandu pa mu se prijete

  • 16.12.2022.

    Potpuno nebitan lik i ta njegova mreža.

  • Beskorisnickoo imee 16.12.2022.

    Aj da i to vidimo, EU namece sankcije amerima u malo drugacijoj formi jer kad pogledas sve sto Musk ima je zbog ugovora sa americkom vladom . Da musk izgubi ugovore od americke vlade nestao bi ga kroz par dana, znaci prvi prekoocenski konflikt se nazire.

Komentiraj...
Vidi sve komentare