To je to što me zanima!

Europska komisija: Googleovo preuzimanje Photomatha ispunjava uvjete za provjeru

Google je 21. veljače Europskoj komisiji prijavio da je u svibnju prošle godine dogovorio kupnju Photomatha, zatraživši njezinu dozvolu
Vidi originalni članak

Googleovo preuzimanje Photomatha ispunjava uvjete za provjeru utjecaja na tržišno natjecanje, ocijenila je Europska komisija, napominjući da odluka još nije donesena i pozivajući zainteresirane kompanije da se očituju o prijavljenoj transakciji.

GOOGLEOV VELIK POSAO Ovako je Sabol objasnio tajnu uspjeha Photomatha: Daš nešto besplatno i onda više zaradiš

U dokumentu objavljenom na stranicama EK prošli četvrtak stoji da je Photomath "tehnološka kompanija registrirana u San Mateu", u Sjedinjenim Državama.

U objavi u službenom biltenu EU-a u srijedu Komisija je objavila da je "preliminarnim ispitivanjem (...) ocijenila da bi prijavljena transakcija mogla biti obuhvaćena" uredbom o akvizicijama koje mogu utjecati na tržišno natjecanje.

KREĆU OD ČETVRTKA Google Street View automobili vraćaju se na hrvatske ceste, a ovo su gradovi koje će snimati

Naglasili su da još nisu donijeli konačnu odluku i pozvali zainteresirane kompanije da podnesu moguća očitovanja o predloženoj Googleovoj akviziciji Photomatha.

Kompanije mogu dostaviti mišljenje u roku od deset dana, a Komisija je preliminarno odluku najavila za 28. ožujka.

Google je 21. veljače Europskoj komisiji prijavio da je u svibnju prošle godine dogovorio kupnju Photomatha, zatraživši njezinu dozvolu.

SVJETSKI, A NAŠE Hrvati čiji su izumi i proizvodi oduševili svijet: Malo nas je, ali za milijune prodajemo pamet

- Photomathova tehnologija pomoći će Googleu da poboljša kapacitete kako bi učenicima omogućio bolje iskustvo s učenjem matematike i da proširi Googleovu ponudu pomoći s domaćom zadaćom- izjavio je Googleov glasnogovornik za Reuters.

Akviziciju je za hrvatske medije potvrdio i osnivač Photomatha Damir Sabol.

Photomath je osnovan 2014. godine u Hrvatskoj, a kreirao je aplikaciju koja koristi računalni vid i umjetnu inteligenciju za prepoznavanje, trenutno rješavanje i objašnjavanje matematičkih zadataka. Imaju urede u Zagrebu i u američkom San Mateu.

POVJERENIH SCHMIT U ZAGREBU: Hrvatskoj još 2,27 milijarde eura kroz EU Fond Plus: 'Postavili smo tri strateška cilja'

Prema podacima na internetskoj stranici, aplikacija Photomath preuzeta je više od 300 milijuna puta, dostupna je u više od 200 zemalja, na više od 30 jezika.

Photomathovi su ulagači američke investicijske tvrtke Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures i Cherubic.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare