Tech

Komentari 5

Google Street View automobili vraćaju se na hrvatske ceste, a ovo su gradovi koje će snimati

Google Street View automobili vraćaju se na hrvatske ceste, a ovo su gradovi koje će snimati

Google sada kreće u veliko snimanje po Hrvatskoj, a među gradovima koje će ažurirati su Zagreb, Sisak, Varaždin i drugi. Snimanja kreću od četvrtka i trajat će nekoliko mjeseci

Google Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku, a tijekom sljedećih mjeseci obilazit će brojne gradove kako bi ažurirali Google Street View snimke. Među gradovima koje će snimati su Makarska, Sisak, Zagreb, Novalja, Metković, Koprivnica, Hvar, Varaždin i Rijeka i drugi, ali i autoceste u svim županijama.

Iz Googlea navode da su svjesni da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati, a to se može i vidjeti u dijelovima Zagreba gdje su snimke stare i gotovo 10 godina. 

Uz nove i točnije fotografije korisnicima bi trebalo biti lakše snaći se po gradovima, ali i planirati putovanja. 

- Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije - navodi Google.

Vožnja će započeti 2. ožujka, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pronaći na: https://www.google.com/intl/hr/streetview/.