To je to što me zanima!

Firefox OS stiže na ljeto, Sony telefon možda sljedeće godine

Alcatel, LG, ZTE, a potom i Huawei će predstaviti telefone s Firefox operacijskim sustavom koji se bazira na HTML5 tehnologiji. Sony također radi na razvoju...
Vidi originalni članak

Nakon što je Mozilla objavila da će prve uređaje na kojima će se pokretati njihov Firefox OS proizvoditi Alcatel, LG, ZTE, a potom i Huawei, u utorak je objavljeno kako bi i Sony sljedeće godine mogao predstaviti svoj Firefox telefon. 

Iz Sonyja su rekli kako njihovi inženjeri rade na Firefox OS-u i HTML 5 te razvijaju tehnologije koje pokazuju velik potencijal. U suradnji s partnerima među kojima je i Telefonica, plan je da 2014. predstave svoj telefon.

U valu prvih zemalja koje će dobiti Firefox OS telefone nama su najbliže Mađarska i Srbija, dok će uskoro objaviti i druga tržišta.  Operativni sustav koji se bazira na HTML5 tehnologiji lansirat će ovog ljeta, piše LA Times.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • FreshPrince 01.03.2013.

    Sve je to meni zanimljivo, ali ipak ne volim toliku šarolikost OS-ova, pa razne nekompatibilnosti, pa ovo pa ono.....

  • WOMANIZER 27.02.2013.

    zanimljvo, mislim da bude to dobro! :D

  • ruuddude 27.02.2013.

    html5 je web tehnologija,biti će zanimljivo vidjeti kako su prilagodili na funkcije telefona..bilo je par dobrih smjerova i kroz xhtml za android, no to su radili entuzijasti pojedinci,pa nije moglo na velika vrata

Komentiraj...
Vidi sve komentare