To je to što me zanima!

FlameStower je punjač koji će puniti telefon na vatru i vodu

Autori projekta na Kickstarteru su premašili cilj od 15.000 dolara, koliko im treba za proizvodnju malenog punjača koji se može koristiti gdje god ima vatre i vode...
Vidi originalni članak

FlameStower je maleni gadget za kampere koji se pojavio na Kickstarteru, a za punjenje telefona trebaju mu samo voda i vatra. Rasklopni punjač ima čašu za vodu koja se rasklapa, a ispod nje je termoelektrični generator na koji se spaja USB kabel telefona. Grijač koji prima toplinu prenosi je do generatora koji je uz pomoć vode razlike u temperaturi pretvara u električnu energiju. Punjenje traje duplo duže nego na električnoj mreži. Autori projekta već su za dvostruko premašili ciljanih 15.000 dolara na Kickstarteru, a sam punjač koštat će oko 80 dolara. Kako piše CNET, i ranije su se nudili slični punjači, a prednost ovog je u dizajnu i malenim dimenzijama. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_140683 07.10.2013.

    Uzmeš najobičniji auto punjač i spojiš na set baterija i puniš mobitel.

  • user_258803 07.10.2013.

    Jbg sad više nisi ovisan o štekeru, nego o plinskoj boci :) Ista stvar. Još uvijek mi je savitljiva solarna ćelija najidealnije rješenje za punjenje mobitela, 20x20 cm, jednostavno ju čičkom zakačiš na ruksak, mobitel spojiš na nju i on se puni. Osim po noći.

  • DanijelSrpak 06.10.2013.

    na roštiljadi svi pune mobitele, i onda neš pio

Komentiraj...
Vidi sve komentare