To je to što me zanima!

Ford B-Max je auto koji široko otvorenih vratiju prima putnike

Fordov auto nema središnjeg okvira između vratiju pa je ulazak na stražnja sjedala lak kao i na prednja. Uz to je B-Max kompaktnih dimenzija, aerodinamičan i štedljiv
Vidi originalni članak

Čak metar i pol je širina koju novi Ford B-Max osigurava za ulazak putnika kada su otvorena prednja i klizna stražnja vrata. Izostavljanjem središnjeg stupa u Fordu su B-Maxu tako osigurali dosad neviđenu praktičnost koja će se jednako svidjeti djeci i odraslima. Revolucionarna je to ideja kojom ovaj gradski jednovolumen cilja preoteti kupce Opel Merivi ili Citroenu C3 Picasso - mlade obitelji s djecom ili starije parove u mirovini.

Osim praktičnosti, i prostranost aerodinamički oblikovanog B-Maxa tek 11 cm duljeg od Fieste, za pohvalu je. Mjesta u kabini ima dovoljno i za natprosječno visoke, a prtljažnik se s osnovnih 304 može preklapanjem sjedala povećati na 1386 litara kada prima terete do 2,3 metra duljine. Malo nas je smetao agresivan dizajn kokpita, no zato B-Max donosi neke novitete u klasu poput mogućnosti povezivanja audio uređaja ili sustava koji sam koči pri malim brzinama.

Nagrađivani, supermoderni 1.0-litreni trocilindrični benzinac u vožnji oduševljava, a ni dizelaši ne zaostaju. Preciznost upravljanja i podešenje ovjesa pak, Fordova su specijalnost i dodatni plus za ovaj obiteljski auto.

Siguran u sudaru

Zahvaljujući upotrebi čelika iznimne čvrstoće B-Max je jednako siguran u sudaru kao i auti sa srednjim stupom.

Štedljivi motori

Kao i dizelaše (1.5 TDCi sa 75 KS i 1.6 TDCi sa 95 KS) i benzince (1.0 EcoBoost sa 100 i 120 KS te 1.6 TiVCT sa 105 KS) krasi ekonomičnost.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • secura1 27.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • v123 27.08.2012.

    u Fordu auta nema..:))

  • user_190565 27.08.2012.

    Zanimljiv every day automobil. Crna plastika unutra i na slikama djeluje jeftino, vjerovatno u baze modelima jos i gore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare