To je to što me zanima!

Fosil čeljusti otkrio: Naš prvi predak star je 2,8 mil. godina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Za znanstvenike nema dvojbe da je fosil nazvan LD 350-1 ljudski, ali njegove primitivne značajke ukazuju da je stariji od svih dosad pronađenih fosila
Vidi originalni članak

Prvi ljudski preci potječu iz Afrike i stari su oko 2,8 milijuna godina tj. 400.000 godina više nego se ranije pretpostavljalo . Tu zanimljivu činjenicu o postanku ljudske vrste otkrio nam je nedavno pronađen fosil ljudske čeljusti.

Riječ je o djelomično očuvanoj donjoj čeljusti pronađenoj u Etiopiji za koju se vjeruje da je pripadala vrstama koje su bile prvi pripadnici ljudske vrste tj. preci Homo sapiensa i izumrlih Homo habilisa, Homo erectusa i Homo neanderthalensisa .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za znanstvenike nema dvojbe da je fosil nazvan LD 350-1 ljudski, ali njegove primitivne značajke ukazuju da je stariji od svih dosad pronađenih fosila koji se vezuju uz ljude i mogao bi biti predak svih ljudskih vrsta.

Ovo otkriće pomoglo je u boljem shvaćanju razvoja, a moglo bi donijeti i neke nove zaključke o tome kako su naše vrste evoluirale.

Arizona State University/Reuters

Idi na 24sata

Komentari 52

  • cruwell123 08.03.2015.

    Ajmo sad izmjenit teoriju evolucije i napisat da ljudi zive tu vec 2.8 mil godina, onda kad nađete stariji fosil onda opet brisi i ponovo !

  • LebronPetrovic 07.03.2015.

    Još će na kraju ispast da smo jahali na dinićima !

  • gljiva_1_1 06.03.2015.

    to je karamarkov deda

Komentiraj...
Vidi sve komentare