To je to što me zanima!

FOTO Fascinantna izložba stigla u Zagreb: Ovo su talijanski automobili koji oduzimaju dah

NOVI EXPRESS Izložba u Tehničkome muzeju donosi uzbudljivo multimedijalno putovanje kroz jedinstvenu kulturnu baštinu Italije u kojoj dizajn automobila zauzima posebno mjesto
Vidi originalni članak

Zagrebački Tehnički muzej "Nikola Tesla" ugostit će od 12. svibnja vrlo atraktivnu izložbu "La Grande Bellezza - kroz talijanski automobilski dizajn", na kojoj će se moći vidjeti tri kultna modela automobila - oldtajmer Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934., zatim Alfa Romeo Giulietta Sprint iz 1954. i Ferrari 308 GTB iz 1980. godine. Svaki od tih modela označio je jednu epohu ne samo u automobilskoj industriji Italije, nego i u talijanskom dizajnu, a danas su dio prestižne zbirke Nacionalnog muzeja automobila MAUTO iz Torina. Također, na izložbi će biti prezentirani brojni dizajnerski nacrti, fotografije, makete u stvarnoj veličini te dokumentarni snimci i različiti multimedijalni sadržaji, kao što su intervjui s najvažnijim talijanskim dizajnerima automobila, koji će fotografijama Giorgia Bellie zaokružiti prikaz povijesti talijanskog automobilskog dizajna te prirodnih ljepota, povijesti i arhitekture Italije.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 14.05.2022.

    Talijanski automobili su nekad imali svoj stil za razliku od danas kad se i Maserati Ghibli proizvodi s diesel motorom (nezamislivo za tu prestižnu marku) a da ne govorimo koliko ima kineske opreme (opet nezamislivo). Sve se srozalo a o kvaliteti nije potrebno uopće otvarati razgovor jer je sve to postalo isto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare