To je to što me zanima!

Francuski regulator kaznio je Google i Facebook sa 150 i 60 milijuna eura zbog 'kolačića'

Francuski regulator je ustanovio da stranice facebook.com, google.fr i youtube.com ne olakšavaju odustajanje od kolačića u jednakoj mjeri u kojoj nude pristanak na njih
Vidi originalni članak

Francusko državno povjerenstvo za informatiku i slobode (CNIL) kaznilo je Google sa 150 milijuna eura, a Facebook sa 60 milijuna eura, zbog kršenja pravila u uporabi kolačića prilikom prikupljanju podataka o korisnicima, izvijestio je TV kanal BFM.

Kako donosi taj kanal, kazna se tiče uporabe kolačića (cookies) za prikupljanje podataka o korisnicima prvenstveno za potrebe ciljanog oglašavanja.

BUDITE MUDRIJI! Ovakve stvari nemojte stavljati na Facebook, posebno ne za blagdane - da ne požalite

Francuski regulator je ustanovio da stranice facebook.com, google.fr i youtube.com ne olakšavaju odustajanje od kolačića u jednakoj mjeri u kojoj nude pristanak na njih.

Kako navodi TV kanal, "kazna od 150 milijuna eura rekordna je za CNIL (Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés).

HIT NA FACEBOOKU Napisala Rimcu kako se neće sramotiti za 'crkavicu'' od 750 eura: Njegov odgovor oduševio

Prethodnu maksimalnu kaznu regulator je izrekao u prosincu 2020. i iznosila je 100 milijuna eura. Također je odrezana Googleu i odnosila se na korištenje kolačića.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 01.02.2022.

    Ne samo da su ih trebali kazniti sa 150 miljardi eura nego im je trebalo zabraniti sve aplikacije i android OS, non stop iz naših aplikacija i uređaja pa i oblaka čupaju sve naše podatke i prodaju ih okolo ko zna kuda, za sigurnost korisnika ne mare niti malo uostalom nije ih briga svakodnevno u novinama pazi ovo nemoj ono pokrali su ljudima račune putem android aplikacija, pa onda je to smeće od operativnog sustava, a da ne govorim koliko energije čupaju te aplikacije i Android OS ko normalan mi može reći da je to uredu, da zapakirani update androida iznosi oko 3Gb i više a Apple IOS oko 6Gb kad zadnji model Nokia 808 Pureview na Symbian OS ima veličinu OS oko 400 megabajta a ima više mogućnosti i nakon 5 godina nego neki Android, a da ne govorim o kameri na toj Nokiji koja je i danas trn u oku svih proizvođača Carl Zeiss 7 leća 41 Mega pixela sa flash ksenon bljeskalicom, a da ne govorim o bateriji koja je 1400 mA a traje 5 dana normalne upotrebe jer je sustav pogonjen Symbian OS vrlo malo zahtjevan operativni sustav, a o sigurnosti da i ne govorim. Ovi danas Android progrmeri su malo preglupi da bi uopće shvatili kako radi Symbian OS, zato i na tim telefonima nema krađe podataka i provale u telefone. Sve u svemu svi ovi novi Operativni sustavi na novim mobitelima su obično ne ekonomično smeće.

  • 11.01.2022.

    to se zove investicija. više para, više mobitela, više facebooka.

  • toma789 09.01.2022.

    he he he, kaznili su ih s iznosom koji oni zarade za minutu. kako će samo preživjeti

Komentiraj...
Vidi sve komentare