To je to što me zanima!

Frankenbuba je pravi koktel više buba kakav nismo vidjeli

Ima glavu ose, ali nema krila, noge kao da su od skakavca, a antene mrava, dok je tijelo ovog insekta slično onom žohara. Ovaj insekt živio je prije 100 milijuna godina i šokirao je znanstvenike
Vidi originalni članak

Kako se čini, priroda se prije 100 milijuna godina zaigrala i stvorila insekta kakvog znanstvenici dosad nisu vidjeli. Ostaci bizarnog insekta koji je nazvan aptenoperissus burmanicus sačuvani su u jantaru, a znanstvenici sa Sveučilišta države Oregon navode kako izgleda kao spoj niza drugih životinja. 

Ima glavu ose, ali nema krila, noge kao da su od skakavca, a antene mrava, dok je tijelo ovog insekta slično onom žohara.

- Kad sam prvi put vidio ovog insekta, nisam imao pojma o čemu se radi - rekao je George Poinar sa Sveučilišta Oregona. Kaže kako se vidi da se radi o čvrstoj životinji koja je imala snažan ubod te da su je morali svrstati u zasebnu porodicu jer nigdje nije pripadala. Njenim izumiranjem cijeli taj rod je iščezao. 

Ženku ove životinje i stotine drugih u jantaru našli su u Mjanmaru, a Poinar je s brojnim kolegama pokušavao odgonetnuti o čemu se radi. Kaže kako su svi iz svojih područja vidjeli nešto drugo te su na kraju napravili novu sistematiku s porodicom Aptenoperissidae i redom opnokrilaca. Takva je životinja tek daleki rod osama ili pčelama. 

Stručnjaci pretpostavljaju da je ovakav insekt puzao po dnu kako bi položio jaja, dok je žalcem lovio crve. Vjerojatni razlog zbog kojeg je izumro je taj što nije mogao letjeti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • alisan 25.10.2016.

    Imao je antene i hvatao je hrt i neke vanzemaljske signale. Umro je jer jednog dana vise nije mogao uhvatiti signal svoje omiljene porno stranice

  • Hommolupetuss 23.10.2016.

    i njiha je stvorio bog na svoju sliku i priliku

  • --- DAVOR --- 22.10.2016.

    PRAPRAPRAPRAPRAPRA predak nekoh HDZ-ovca :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare