To je to što me zanima!

Gdje smo tu mi? Veličanstveni put od atoma do ruba svemira

U svemirskoj infografici možete vidjeti koliko je naš Sunčev sustav malen u odnosu na galaksije, gdje su najstarije galaksije, ali i koliko je velik Minecraft svijet
Vidi originalni članak

Što ima u svemiru? Koliko je on velik i gdje završava? To su neka od pitanja na koja čovjek traži odgovore. U interaktivnoj infografici 'Veličina svemira' nudi se pogled na koliko je teško opisati te odgovore. Autor Cary Huang napravio je animaciju koja daje odgovore i usporedbe svega što postoji oko nas. Od kvantne pjene kao najmanje teoretske čestice u svemiru, do galaksija na rubu poznatog svemira, u animaciji se sve može vidjeti koliko je veliko u odnosu na nešto drugo. 

Prva verzija objavljena je još 2010. godine, a u ovoj su dodane nove grafike, animacije i interaktivni podaci koji se vide u flash verziji ispod galerije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lozinka 13.02.2012.

    cudesno

  • Megablaster 10.02.2012.

    Predobro prikazano...čovjek se mora nakon ovoga zamisliti...

  • DubravkoPavlovic 10.02.2012.

    dok god mi sami sebe koljemo zbog tam neke bezvrijedne nafte (koja nas sa druge strane sve truje), dok se mrzimo zbog druge boje koze, premda smo ispod nje identični, dok se ne podnosimo zbog drugacijih vjerovanja u boga i/ili bogove.... mi nemamo sta trazit u svemiru.. svemir je velicanstven, al nama fali jos jedno par tisuca godina evolucije. kraj tolko bezbrojnih milijardi i milijardi planeta u svemiru, ova nasa plava kugla je najjadnija od svih i ova zaraza koju mi nazivamo ljudska rasa... nasa moralna obaveza je da ne dopustimo toj zarazi da prijeđe van granica naseg sustava.. moramo poradit na sebi prije nego pocnemo radit na okolini..

Komentiraj...
Vidi sve komentare