To je to što me zanima!

Golemi uspjeh Infobipa: Privukli 200 milijuna dolara investicije

Vodnjanski Infobip, prikupio je više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners, čime je njihova vrijednost upravo premašila milijardu dolara.
Vidi originalni članak

Jedna od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, vodnjanski Infobip, prikupio je više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners, čime je njihova vrijednost upravo premašila milijardu dolara. Tim će sredstvima dalje financirati svoju ekspanziju u SAD-u kroz potencijalna preuzimanja, rekli su izvori za Reuters.

PREPOZNATI I U SVIJETU Osnivači Infobipa dobitnici su nagrade za poduzetnike godine

Infobip će se sada fokusirati na širenje na američkom tržištu, a izlazak na američku burzu su za sada odgodili.

Kompanija je osnovana 2006. godine, a Infobip pruža tehnologiju i usluge potrebne za višekanalni (omnichannel) marketing, koja klijentima omogućuje komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa. S vremenom su im klijenti postali Uber, Viber, WhatsApp, Telegram, Costco i Unilever, a te kompanije komuniciraju s preko sedam milijardi mobilnih uređaja u više od 190 zemalja svijeta. Infobip je povezan s preko 600 operatora diljem svijeta, a globalno zapošljavaju više od 1800 ljudi na šest kontinenata.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • spidermen 37 30.07.2020.

    svaka cast ekipa

  • odcentramalonadesno 30.07.2020.

    Bravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare