To je to što me zanima!

Google karte imaju novi izgled, a mnogi su zbog toga bijesni: 'Zašto mijenjate ono što valja?'

Glavna promjena je u tome što ceste nisu više u žutim i bijelim bojama, kao što su bile godinama, već su sada sive i upravo je to mnoge naljutilo.
Vidi originalni članak

Google je još u listopadu najavio redizajn Karata s novim paletama boja što su mnogi tek ovih dana uočili na svojim mobitelima i računalima.

Glavna promjena je u tome što ceste nisu više u žutim i bijelim bojama, kao što su bile godinama, već su sada sive i upravo je to mnoge naljutilo. 

Promijenili su i boje parkova i drugih šumskih područja u drugačiju nijansu zelene, a zgrade su i dalje sive i žute. Google je istaknuo kako će zgrade izgledati realnije što bi treblao olakšati snalaženje. 

Snalaženje bi trebalo biti lakše i na autocestama i brzim cestama, osobito na petljama i čvorovima.

Naravno, ovakve promjene nisu mnogima sjele i trenutno nema opcije da se ovaj izgled vrati na staro.

Mnogi su se požalili zbog novih boja na Twitteru, ali i Redditu gdje rasprava o redizajnu ima gotovo 300 komentara. 

Neki se tako žale da su razne stvari na kartama sada preslične i da karte nisu čitke.

- Želim svoje žute linije - piše drugi, a jedan dodaje da je ovo klasični Google koji popravlja nešto što je bilo sasvim dobro. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • VauVauVauVau 25.11.2023.

    Vise Ne pokazuje gustoću prometa u okolnim ulicama sto je bilo vrko korisno kod zastoja na cesti i ne upozorava na kraću rutu tijekom voznje prema odredistu. ugl, biti ce i to uskoro opet dostupno, ali uz mjesecnu pretplatu od sretnih 13,00 eur mjesecno

  • Privatnik 23.11.2023.

    Ima boljih, preglednijih i jednako točnih navigacija koje su također besplatne. Googlova navigacija puna je slićica, komentara uz njih, reklama i svakakvo šarenilo je natrpano u GUI. Odlične alternative su Amigo, Here, Vaze... 🥸

  • mars7 22.11.2023.

    nije mi bas nesto bolji je bio stari redizajn ali svake godine mijenjaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare