To je to što me zanima!

Google protiv EU: Šest članica u akciji oko kršenja privatnosti

Google su još u listopadu upozorili da ne primjenjuje nova pravila te mu dali četiri mjeseca da se prilagodi. Pokreću postupak kako bi ih prisilili na promjenu
Vidi originalni članak

Šest europskih zemalja pokrenulo je postupak protiv Googlea kako bi natjerali američku kompaniju da poštuje europske propise o zaštiti podataka. Iako pod žestokim kritikama udruga za zaštitu potrošača u SAD-u i Europi, Google je lani izbacio jedinstvena pravila privatnosti za sve svoje proizvode, čime su mogli lakše pratiti svoje korisnike. To uključuje Gmail, YouTube, Android, društvene mreže i tražilicu.

Francuska agencija za zaštitu podataka Cnil kaže da je akcija pokrenuta i u Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i Španjolskoj, na temelju zakona u njihovim zemljama. 

Google su još u listopadu upozorili da ne primjenjuje nova pravila te mu dali četiri mjeseca da se prilagodi. Nakon što je rok istekao, oformili su zajedničko tijelo koje će pokrenuti postupak. 

Cnil navodi da nisu vidjeli promjene nakon što su se s Googleom sastali 19. ožujka, a o postupku i inspekciji su obavijestili i Google. 

Google je za AFP izjavio da pravila privatnosti poštuju europske zakone te da surađuju s agencijama u potpunosti. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • miroslav23 10.04.2013.

    e a dali i skype spijunira svoje klijente? dali kad ja nekom nest posaljem preko skypa, dali skype moze to sto sam ja poslo, da vidi i spremi?

  • miroslav23 10.04.2013.

    a sta oni mogu znat o meni, ja nisam lud da kad napravim besplatu email adresu, nisam lud da im dam svoje pravo ime i prezime i adresu i broj telefona, na facebooku nista ne objavljujem nikakve svoje privatne stvari, nista ne mogu znat o meni, cak ni kako izgledam, jedino ako mi mogu upast u komp ma ni na njemu nebi nasli nista o meni hehe

  • WOMANIZER 05.04.2013.

    ide mi na živce to njihovo što u uveli, tko zna kakve sve podatke i dobivaju od nas i šta s njima rade!

Komentiraj...
Vidi sve komentare