To je to što me zanima!

Google uklonio tipku za pregled slika i navukao bijes korisnika

Kao dio dogovora s agencijom Getty Images, Google je uklonio tipku 'otvori sliku' iz rezultata pretraživanja, što je naljutilo brojne korisnike
Vidi originalni članak

Nakon što se fotografska agencija Getty Images požalila Europskoj komisiji, Google je iz rezultata pretraga slika isključio tipku 'otvori sliku', kojom smo jednostavno mogli vidjeti tu fotografiju. Kako su rekli, zbog Googlea su ljudi prelako mogli pronaći i koristiti Gettyjeve fotografije bez pravilnog potpisivanja i plaćanja. 

Kad upišete neki pojam sada će vam se u rezultatima slika prikazati umanjene verzije, no neće biti opcije da vidite samo tu fotografiju, već će klik na nju otvarati link prema izvoru na kojem ćete morati pronaći taj sadržaj.

Uz uklanjanje tipke, Google je uklonio još neke opcije, a Getty je na sve reagirao kako je ovo 'velik korak'. Iako Google kaže da bi ovo trebalo izbalansirati strane izdavača fotografija i korisničkih potreba, brojni korisnici kažu kako su promjene užasne i da su učinile Googleovu pretragu slika gorom. Neki tako navode da je ovo užasna ideja jer sada nađeš sliku na Googleu, a slike nema nigdje. Kao prijedlog, brojni sugeriraju prelazak na Microsoftov Bing, prenosi BBC.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • lucijanus 17.02.2018.

    Ovo su stavili samo da moraš posjeti stranicu, vise posjeta veca zarada od reklama

  • pacifista 17.02.2018.

    Google je špijunska mreža koja će provoditi i te kakve cenzure na internetu .Nemojte se iznenaditi kad vam za dogledno vrime policija dođe na vrata.

  • Siniša555 17.02.2018.

    Možete dobiti sliku u najboljoj mogućoj rezoluciji ako ste recimo korisnik chrome browser-a na hrvatskom možete kliknuti na sliku, te u prozoru desni klik miša na provjeri te pronađete source code unutar attachment zagrade opet na desni klik edit HTML kopirajte link ili bazu unutar koda bez apostrofa "**/**" te zalijepite u novoj kratici i stvar riješena. Dobije se slika u punoj postavljenoj rezoluciji. Na sličan način funkcionira i na explorer, mozilla i opera browser-u. Stop cenzuriranju i kontroli!!!!!!!! Sloboda dupliciranju i kršenju autorskih prava!!!!!! To je bio smisao mreža!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare