To je to što me zanima!

Googleu potpuno blokiran rad u Kini dok partija bira šefove

Tražilica, Gmail i drugi servisi blokirani su od petka u Kini, a Google kaže kako je 's njihove strane sve u redu'. Blokada se poklopila s izborom partijskih čelnika u Kini
Vidi originalni članak

Google je izvijestio u petak kako su njihova tražilica i ostali servisi u Kini potpuno blokirani, što se poklopilo s izborom novih čelnika komunističke partije. 

Na stranici Transparency Report na kojoj stavljaju izvješća o dostupnosti svojih servisa u raznim dijelovima svijeta, navode kako je promet snažno pao u petak navečer. Uz tražilicu blokiran je i Gmail. 

Kako prenosi Reuters, ovi problemi u radu poklopili su se s izborom novih čelnika u kineskoj vladajućoj stranci.  Iz Googlea kažu kako još ne znaju uzrok ovih blokada rada te da se "ne radi o kvaru na njihovoj strani veze."

YouTube je u Kini blokiran od 2009., dok drugi servisi padaju s vremena na vrijeme. Prije dvije godine preselili su kinesku tražilicu u Hong Kong nakon spora s vlastima jer su odbili cenzurirati rezultate pretraga i napada za koje je Google tvrdio da stižu iz Kine. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • analovekaja 11.11.2012.

    Evo nema Facebooka ni YouTube-a

  • IvaStošić 11.11.2012.

    al zato 24sata radi ko podmazan

  • dadekoslav 10.11.2012.

    nisam znao da im je blokiran youtube. a u isto vrijeme imaju brdo sajtova sa on demand ilegalnim filmovima. šteta samo što ne radi baš kod nas jer je link slab... čudni neki ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare