To je to što me zanima!

Gotovo je: Microsoft vas više neće pitati koji browser želite

Microsoft je 2009. morao ponuditi na izbor alternativne browsere uz Internet Explorer. Pet godina kasnije ta odredba je prestala vrijediti, a na vrhu je Chrome
Vidi originalni članak

Nakon pet godina u Europi je prestala vrijediti obaveza kojom je Microsoft korisnicima Windowsa nakon instalacije morao ponuditi na izbor razne browsere uz Internet Explorer. 

Ekran s dodatnim pretraživačima interneta tako je trebao i konkurenciji dati jednaku priliku jer se ranije Internet Explorer instalirao automatski kao osnovni pretraživač, prenosi BBC.

Europska komisija je 2009. to naredila nakon što su se rivali požalili na nejednaki tretman, a tada je Internet Explorer koristilo oko 70 posto ljudi. Situacija je danas znatno drugačija, a u debeloj je prednosti Google Chrome.

U prvih osam mjeseci od uvođenja izbora browsera, Europska komisija zabilježila je kako je kroz tu aplikaciju skinuto 84 milijuna pretraživača. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Tomislav025 18.12.2014.

    najbolji je safari i tocka. a poslje njega chrome

  • Mr_T 18.12.2014.

    Ako netko misli EK kriva....sam Microsoft kriv za jako lošu aplikaciju.

  • ッi シ 18.12.2014.

    kako ko se prilagodi ja sam ljudima instalirao prve racunala jednom Chrome drugima Mozzila i jednima IE i Opera! godinama sam im racunala popravljao i niti jedan nije hteo drugi browser makar su imali sve 4 instalirane koji sam im prvi put stavio taj su korisitili..tako da uopce nije vazno za nekoje a za druge jest sve kako ko ima ukus nemozes ti svakome objasniti zasto je ovaj ili onaj bolji.. svako ima za sebe..

Komentiraj...
Vidi sve komentare