To je to što me zanima!

Haker objavio osobne podatke 533 mil. korisnika Facebooka, među njima je 659.000 Hrvata?

Na jednom forumu objavljeni su telefonski brojevi i drugi osobni podaci čak 533 milijuna korisnika Facebooka. Radi se o korisnicima iz 106 zemalja među kojima je i Hrvatska
Vidi originalni članak

Bussines Insider potvrdio je kako se radi o autentičnim podacima među kojima su imena, prezimena, lokacije, datumi rođenja, biografije, brojevi mobitelima i, u nekim slučajevima, e-mail adrese. Stručnjaci upozoravaju kako takvo curenje podataka najviše koristi kriminalcima za brojne prevare. 

NEMA VIŠE STALKANJA Facebook je uklonio 1,3 milijarde lažnih profila od listopada do prosinca

Alon Gal, stručnjak za kibernetički kriminal, prvi je otkrio curenje podataka korisnika Facebooka još u siječnju kada je netko na forumu počeo oglašavati svoj program koji može otkriti brojeve telefona korisnika popularne društvene mreže. No, sada su svi podaci javno objavljeni i dostupni svima. 

Gal je poručio kako nema puno toga što Facebook trenutno može napraviti, no može obavijestiti svoje korisnike o tome što se dogodilo i upozoriti ih da ne nasjedaju na moguće prevare. 

- Ljudi koji koriste Facebook im vjeruju da će čuvati njihove podatke pa bi u Facebooku trebali tretirati njihove podatke s poštovanjem - poručio je Gal. 

Prema podacima koje je Gal objavio na svojem Twitteru, među korisnicima čiji su podaci objavljeni je i 659.115 Hrvata. 

Idi na 24sata

Komentari 146

  • dreamswan 05.04.2021.

    https://zerodaylab.us/db/facebook/

  • Normalni_1 05.04.2021.

    vidi sto su se nasekirali kao da ne pisu po komentarima za narucivanje, ima prezime broj adresu, samo jos fali da napisu kad nisu doma radi dostave. Kome treba vas broj? hahahah top

  • SvrleMagistar 04.04.2021.

    Spreman sam sve javno napisat to sto je on hakirao..A onda ce mi teleca glava objasnit sto on sa time moze osiim obrisat dupe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare